Black Panther: U nás neoblíbená marvelovka posbírala hromadu nominací na Oscara

A to i pro nejlepší film.

Black Panther (2018) je u nás jednou z nejhůře hodnocených marvelovek, ale v USA je považován za zlomový film, který má nejen rekordní tržby, ale především jde podle mnohých o revoluční počin, který svým způsobem změnil filmový svět.

Je pravda, že nenajdete moc komiksovek, kde je v centru dění především afro-americké obsazení, takže ano, Black Panther je v tomto ohledu poměrně unikátní.

Ale na naše publikum to nezabralo. Ovšem, jak bylo řečeno, američtí diváci byli nadšení a stejně tak členové Akademie filmového umění a věd, kteří rozhodují o nominacích na prestižní Oscary.

Byly totiž odhaleny nominace a Black Panther jich posbíral hned sedm, což je v případě komiksového blockbusteru mírně řečeno neočekávané.

A navíc, jde i o nominace v prestižních kategoriích jako je "Nejlepší film", "Nejlepší hudba" nebo "Nejlepší píseň".

Samozřejmě nechybí ani nominace ve více technických kategoriích jako "Nejlepší kostýmy", "Nejlepší výprava", "Nejlepší zvukový střih" nebo "Nejlepší zvukový mix."

Očekávalo se, že v těchto kategoriích Black Panther zaboduje, ale nebylo jasné, zda se objeví v některé z hlavních kategoriích. Ale jak je vidět, dámy a pánové z Akademie tentokrát přestali být tak "zaprdlí" a dali šanci i komiksovce.

Kolik zlatých sošek ale opravdu Black Panther získá, to se dozvíme 24. února 2019.

Marvel v reakci na nominace zveřejnil následující status.




Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat