Avengers: Infinity War - Proč film začal vyvražděním Asgarďanů?

Jaký k tomu byl důvod?

Avengers: Infinity War (2018) nás rozhodně nešetřili. Hned na začátku jsme byli svědky vyvraždění velkého množství Asgarďanů a zničení jejich lodě. A proč bylo něco takového hned v úvodu filmu? To vysvětlili režiséři Anthony a Joe Russoovi:

"[Potřebovali jsme něco], co vyvede publikum z rovnováhy. Thanos už měl navrch, všem nakopal, lidé zemřeli. A měli jsme pocit, že by to byl více šokující začátek, který ho jako postavu definuje po zbytek filmu. Je to pro něj jako postavu grandiózní příchod. Už probíhá realizování jeho plánu a my to doháníme," poznamenal Joe.

Anthony pak dodal: "A dalším důvodem pro to, že jsme to udělali, byl závěr Občanské války, nápad, že jsme opustili Avengers v době, kdy byli zlomení a odloučení jeden od druhého. Věděli jsme, že to v nich probudilo zranitelnost, protože nebyli dál spolu, nebyli už týmem. Takže skutečnost, že Thanos může zaútočit rychle a být jeden krok před nimi byl pro ně ještě více děsivý a byla tu myšlenka, že se musejí spojit, aby dokázali reagovat na Thanose, ale musejí ujít dlouhou cestu, než se zase ocitnou v jednom týmu. Což vlastně v tomto filmu nikdy neudělali, nikdy se v tomto filmu nespojili jako jedna síla. To je jedna část konceptu, mít Thanose, který je krok před nimi, protože jsou zranitelní."

Dá se tušit, že ve čtvrtých Avengers, kteří budou mít premiéru 25. dubna 2019 se ale zbývající Avengers spojí, aby se pokusili zvrátit, co Thanos (Josh Brolin) způsobil. Bude potřeba každé ruky, aby se to povedlo, takže předchozí spory budou muset být odsunuty na druhou kolej.

Zdroj: Collider
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat