Venom: Kvůli úspěchu filmu se Spider-Man zřejmě nevrátí Marvelu

Myslí si to analytici.

Přestože Venom (2018) se nedočkal ze strany novinářů a některých fandů komiksů zrovna pochvalných recenzí, finančně si vede skvěle a odhaduje se, že by se mohl dostat až k nějakým 700 milionům dolarů celosvětově.

To je jistě pro Sony dobrá zpráva, ale naopak pro Marvel to možná není až tak potěšující informace. Analytici si totiž myslí, že úspěch Venoma povede k tomu, že se postava Spider-Mana (Tom Holland) nevrátí pod křídla Marvelu.

Věří tomu například analytik z Exhibitor Relations Jeff Bock:

"Pokud by propadl, byla by tu šance, že by se Sony pravděpodobně vrátilo k jednacímu stolu s Disneym. Ale teď je to nejisté. Sony s 'Venomem' podstoupilo řízený risk a teď z toho bude série. Zdá se, že Disney potřebuje 'Spider-Mana' od Sony víc než Sony potřebuje Disneyho... Pokud dál budou pokračovat v tom, že budou natáčet filmy, které bude publikum chtít, bude muset Disney koupit Sony, aby dostal 'Spider-Mana' zpět. Tohle je teprve začátek znovupovstání Sony jako studia se značnými tržbami. Oni to nevzdají bez boje."

Disney a Sony se spolu dohodly, takže se postavy od Marvelu objevují ve Spider-Manovi a Spider-Man zase v marvelovkách, ale faktem je, že Spider-Man a postavy z jeho universa stále patří Sony a s ohledem na úspěch Venoma se asi opravdu nezdá být logické, aby se Sony Spider-Mana vzdalo. To by se Disney musel hodně plácnout přes kapsu nebo opravdu společnost koupit (jako to udělal s Foxem).

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat