Venom: Číňané film milují. Jeden den a má rekord

Spider-manovský antihrdina pokračuje ve své krasojízdě.

Venom (2018) se dá stěží nazvat miláčkem novinářů a ani někteří oddaní fandové komiksové přílohy nejsou z film úplně nadšení, ale jde o komerční projekt a u toho nejsou hodnocení recenzentů a hardcore milovníků předlohy nejdůležitějším aspektem. Mnohem větší roli hrají tržby a ty jsou v případě Venoma skvělé.

Očekává se, že by film měl v klidu zvládnout utržit něco mezi 700 až 750 milionů dolarů celosvětově a jak to tak vypadá, výrazně tomu pomůže Čína, kde měl Venom 9. listopadu premiéru a odstartoval ve velkém.

Z prvního dne si film odnesl 34,7 milionů dolarů (započítány jsou i čtvrteční půlnoční premiéry), což je nejlepší číslo pro komiksovou sólovku a druhý nejlepší výsledek pro komiksový film (první jsou samozřejmě Avengers: Infinity War).

Věří se, že za celý víkend by si Venom mohl na konto připsat sto milionů dolarů a šlo by tak o druhý komiksový film, kterému se to povedlo, opět po Avengers: Infinity War (2018)

Čína prostě hraje v případě tržeb větší a větší roli a filmová studia si to velmi dobře uvědomují, můžete si tak všimnou toho, že se v mnoha filmech objevují známí čínští herci. Ale funguje to i bez nich, jak je vidno.


Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat