Odpověď na otázku, která se týká Loki smrti

Na jakou?

V Avengers: Infinity War (2018) nás tvůrci nešetřili a hned v prvních minutách nechali zemřít jednu z nejpopulárnějších postav. Řeč je o Lokim (Tom Hiddleston), který se zachoval jako hrdina a Thanos (Josh Brolin) ho zabil.

Vyrojilo se kolem toho několik otázek, ve stylu "Je skutečně mrtvý?" "Nebyla to jen iluze?" A někteří argumentují tím, že nebyl Loki opravdu zavražděn, protože se po smrti nezměnil v Jotuna.

Většina z nás asi ví, že Loki nebyl Asgarďan, ale ledový obr z Jotunheimu. A bylo minimálně podivné, že když Loki zemřel, zůstala mu jeho asgardská forma.

Ale v knize Marvel Studios Visual Dictionary se objevilo vysvětlení:

"Kdykoliv se Loki dotkne ledových obrů nebo jejich předmětů, dočasně se změní do své originální podoby s modrou kůží a rudýma očima."

A protože kolem nebyl žádný ledový obr, ani jejich předmět, tak se Loki nezměnil. I když je to zvláštní, pokud se nepletu, nebylo řečeno, jak si Loki udržuje asgardskou podobu, ale hádám, že to bude magie. Když tedy Loki zemřel, tak by dávalo smysl, pokud by kouzlo pominulo. Jestli tedy nemá nějakou "setrvačnost".

Ať tak nebo tak, bylo vysvětleno, proč se Loki nezměnil v ledového obra, tím pádem to nemůže být argument podporující teorii, že skutečně nezemřel.

Nicméně, Lokiho se v Avengers 4 dočkáme. Minimálně ve scénách z minulosti.

Zdroj: Reddit
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat