Statistika ukázala, že čím více mrtvých je v hororu, tím méně je úspěšný

Jatka nejsou nutná.

Horory někdy sázejí na neviděné zlo, podivné zvuky, pohyby ve stínech a podobné aspekty a jindy jde o krvavá jatka, kde létají vnitřnosti a useknuté hlavy vzduchem každých pár vteřin.

Oba styly hororů mají své fandy, ale pokud jde o hodnocení ze strany novinářů, tak vítězí méně brutální horory.

Proslulý server sdružující recenze RottenTomatoes totiž vypracoval statistku na základě cca 200 hororů a zjistil, že ty, ve kterých je méně smrtí, mají obvykle lepší hodnocení (řeč je o hororových sériích, do statistiky nebyly zařazeny horory pouze s jedním dílem).

Ze studie vyplynulo následující:

"Hororové filmy, ve kterých je počet zabití mezi nulou a pěti mají mnohem vyšší hodnocení na Tomatometru - je to v průměru 56,7 procent - což je víc než projekty s více zabitími. Stejné filmy jsou také výdělečnější, s průměrnými domácími tržbami ve výši 115 milionů dolarů. Filmy s nejhorším hodnocením a tržbami jsou ty, ve kterých je více než 10 smrtí."

Jak to tak vypadá, tak kvalitní horor nepotřebuje brutální masakrování lidí po desítkách, což jsme ale věděli. Lepší je horor s atmosférou, než horor, ve kterém se sice dočkáme zvrácených vražd, ale jinak nemá co nabídnout.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat