Na druhém a třetím Avatarovi pracuje málo žen, postěžovala si Sigourney Weaver

Je to mužská party.

Trvalo to, ale konečně se začalo pracovat na pokračováních filmu Avatar (2009). A v plánu jsou hned čtyři. Aktuálně se připravují dvě a uvidíme v nich i Sigourney Weaver. Právě tahle sci-fi legenda si ale postěžovala na to, že na filmech nepracuje dost menšin a žen:

"Pracuji na Avatarovi 2 a 3 s Jamesem Cameronem a základem jeho štábu je spousta lidí, se kterými pracuje už mnoho let. A je tam zapojena i spousta mladých lidí. Domnívám se, že jednou frustrující věci je to, že tu není dostatek tréninkových problémů pro rozmanitý štáb, rozmanité herecké obsazení, ale především ve filmovém průmyslu musí být mnohem větší důraz kladen na přivádění nových lidí. I kdyby štáby chtěly více rozmanitosti, více žen, menšin, není to to, co má prioritu."

Tak to není žádným tajemstvím, že v USA mají nejlepší pozici ti, kteří spadají do skupiny "bělošský muž". A to se asi jen tak nezmění. Ženy berou v Hollywoodu menší platy, černošští nebo asijští herci (plus další národností menšiny) mají méně rolí a takhle by se dalo pokračovat. A je hezké, že se to Sigourney nebojí zmínit, ale těžko čekat, že se to jen tak změní.

Druhý Avatar bude mít premiéru 17. prosince 2020, třetí pak 16. prosince 2021.

Aktuálně se pak objevily potenciální názvy následujících čtyř dílů Avatara. Znít by měly Tohle jsou údajná jména dalších filmů Avatar Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider a Avatar: The Quest for Eywa.

Zdroj: THR


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat