Ve druhém dílu hororu IT se dočkáme asi nejpodivnějšího momentu z knihy

Jakého?

Druhý díl To se zběsile natáčí a je samozřejmě jasné, že nepůjde o doslovnou adaptaci knižní předlohy. Ta je prostě moc obsáhlá a vše by se do dvou filmů napěchovat nedalo. Ovšem, pokud vás zajímá, zda se dočkáme asi jednoho z nejvíc podivných momentů z knihy a to rituálu Chüd, tak ano. Potvrdil to scenárista Gary Dauberman:

"Rituál Chüd je výzvou, ale je to tak důležitá součást knihy, že se tím musíme zabývat. Tenhle materiál je těžké vybalancovat, protože (režisér Andy Muschietti, producentka Barbara Muschietti a scenárista Gary Dauberman) jsme spolu už předtím pracovali, když jsme psali tyhle stránky a tenhle materiál se stal víc rozhovorem a méně něčím jako, 'Hej, tohle je to, co jsem udělal.' Je to svým způsobem přirozené, je to takový zlomek a snaha najít nejvíce soustředěný přístupný způsob k některým metafyzickým aspektům knihy."

Rituál Chüd je jakýsi psychický souboj myslí, který se odehrává ve vesmíru, z něhož pochází Pennywise (Bill Skarsgård). Rady, jak v něm uspět dostal jeden ze členů Losers od mystické Želvy (během druhého rituálu ale už nemohla pomoci).

Úplně si neumím představit, jak tohle bude zakomponováno do filmu, ale snad si s tím tvůrci poradí. Premiéra se odehraje 5. září 2019.

Zdroj: CinemaBlend
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat