Disney se konečně vyjádřil k vyhazovu tvůrce Strážců Galaxie

Co k tomu šéf dodal?

Už týdny se řeší situace, kdy byl režisér/scenárista Guardians of the Galaxy James Gunn vyhozen kvůli drsným vtipům na Twitteru, které napsal zhruba před deseti lety.

Plno lidí se ho sice zastalo, herci ze Strážců Galaxie otevřeným dopisem, stovky tisíc fanoušků peticí, ale Disney ho nehodlá vzít zpět.

Nicméně, oficiálně se k tomu zástupci obří společnosti vyjadřovat nehodlali. Až nyní se ozval sám výkonný ředitel Disneyho Bog Iger:

"Řekl bych, že se dohromady míchá mé zapojení do tohoto rozhodnutí a má podpora rozhodnutí, které bylo učiněno. V případě Roseanne to bylo naprosto jednoznačné. Diskutovali jsme o tom, jak to bude komunikováno a také kdy, protože tu byla spousta věcí, které musely být správně vyřešeny, ale rozhodnutí bylo naprosto jednoznačné. Pokud jde o rozhodnutí v případě Jamese Gunna, tak ke mně bylo doručeno jako jednoznačné rozhodnutí různých vedoucích studia a já ho podpořil."

Asi tušíte, že řeč je o Roseanne Barr, která měla nedávno dost rasistickou poznámku na Twitteru mířenou na spolupracovnici bývalého prezidenta Obamy. A mimochodem, právě Roseanne se vztekala, že jí se lidé nezastávají tolik jako Gunna.

Další zajímavou věcí je, že Iger očividně rozhodnutí neudělal, ani se do něj nezapojil, přišlo k němu jako hotová věc a on ho podpořil.

Nicméně, těžko říct, jestli to byla dobrá věc, protože to možná byly nemístné vtipy, ale pořád jen vtipy. A navíc to bylo před docela dlouhou dobou.


Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat