Slavný herec se pustil do kritiky komiksovek jako je Logan

Co se mu nelíbí?

Ethan Hawke je velmi talentovaný herec, který má na kontě několik úspěšných a ceněných projektů, nicméně jak to tak vypadá, nedá se asi očekávat, že se ho brzy dočkáme v nějaké komiksovce. Herec na ně má totiž dost vyhraněný názor:

"Teď je tu problém, že nám říkají, že je Logan skvělý film. No dobře, je to skvělý superhrdinský film. Ale stále jsou v něm lidé v elastických oblecích s kovem, který vychází z jejich rukou. Není to Bresson. Není to Bergman. Ale mluví o tom, jako by to bylo něco takového. Šel jsem se podívat na Logana, protože všichni reagovali jako, 'Je to skvělý film' a já na to, 'Opravdu? Ne, je to bezva superhrdinský film.' Je mezi tím rozdíl, ale velký byznys si nemyslí, že je v tom rozdíl. Ale byznys chce, abyste si mysleli, že je to skvělý film, protože na tom chtějí vydělat."

Hawke má ten názor, že velké blockbustery podobného ražení prostě odsouvají do pozadí menší filmy umělečtějšího rázu, ale to není otázka posledních let a komiksovek, něco podobného je v showbyznysu běžná praxe, takže asi není na místě to vyčítat zrovna komiksovkám. Nebo myslíte, že ano?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Jestli si tedy myslí,že komiksovky jsou ve filmovém průmyslu "druhořadé"(soudě dle jeho slov),tak jaktože Marvelácke filmy jako Avengers,BlackPanther atd. vládnou nad celým Hollywoodem?

    OdpovědětVymazat