Hodně vtipná teorie, proč Kapitán Amerika nemohl zvednout Thorovo kladivo Mjolnir

Proč ne?

Kladivo Mjolnir může zdvihnout jen ten, kdo je toho hoden. Ve filmech jsme tak byli svědky toho, že ho kromě Thora (Chris Hemsworth) zdvihl také Vision (Paul Bettany). Ale nikdo další (Hela ho chytila, nezvedla).

To bylo překvapením speciálně u Kapitána Ameriky (Chris Evans), který hodně dává na morálku a slušné chování. I přesto s kladivem jen lehce pohnul a nic ví.

Mnohé fanoušky to tak zarazilo a hledají důvody, proč Steve Rogers nebyl schopen zvednout Mjolnir.

A jedna teorie je hodně vtipná. Na Redditu se objevil názor, že Kapitán prostě porušuje pravidla. Například během jízdy na motorce v New Yorku neměl přilbu, což je v daném městě povinné.

Že by Mjolnir byl i taková dopravní policie?

Je to samozřejmě hodně šílená spekulace a navíc není jasné, zda Kapitán skutečně nebyl schopen kladivo zdvihnout. Režisér Avengers: Age of Ultron (2015) Joss Whedon totiž že možná neselhal, ale prostě z určitého důvodu nechtěl.

Co myslíte vy? Je Kapitán hoden Mjolniru?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů:

  1. No jasně, Cap nemohl zvednout Mjolnir, protože porušuje pravidla. A co Thor ve své první sólovce? Ten také porušoval pravidla, respektive rozkazy svého otce a krále Odina a přesto byl Mjolniru hoden. Mjolnir může uzvednout jen ten, kdo je ho hoden. Nezáleží na fyzické síle. V Avengers 1 jsme viděli, jak se ho pokusil zvednout Hulk, ale neúspěšně. Nebyl hoden. Ale pro toho, kdo je ho hoden, je jako pírko a to i kdyby se mělo jednat o malé dítě. Není možné, aby ten, kdo Mjolnir nedokáže zvednout, s kladivem nepatrně pohl. Buď ho uzvedne, nebo s ním ani nehne. Rogers je hoden, proto s ním pohl. Mohl ho zvednout, ale tím by prince Asgardu setřel a to se kamarádům nedělá. Z toho důvodu předstíral, že Mjolnir neuzvedne. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo si zase myslí že je hoden, protože už nemá žádná temná tajemství. Tím odkazuji na film Kapitán Amerika: Občanská Válka,kdy skoro na konci filmu řekl Rogers Tonymu, že věděl, že jeho rodiče zabil Bucky, a tak už neměl žádné temné tajemství a byl Mjolniru hoden. Ale kdo ví, důvody mohou být úplně jiné.

      Vymazat