Proč nebyl v Avengers: Infinity War k vidění i Ant-Man?

Jaký byl důvod?

Marvelovské filmové universum obsahuje nějaké dvě desítky filmů a je hodně těžké zařídit, aby tvůrci dokonale respektovali takzvanou časovou kontinuitu, tedy, aby jeden projekt nenarušoval události z jiného.

Zrovna to se mělo podle některých diváků přihodit v případě Ant-Man and the Wasp (2018) a Avengers: Infinity War (2018). Ve druhém zmíněném filmu Black Widow (Scarlett Johansson) vysvětlila nepřítomnost Hawkeye (Jeremy Renner) a Ant-Mana (Paul Rudd) tím, že mají domácí vězení po událostech v Captain America: Občanská válka (2016).

Ovšem, v Ant-Man and the Wasp byl Ant-Man na svobodě, přestože se film odehrával před Avengers: Infinity War. Vyvstala tak logická otázka proč, když byl Scott Lang volný, nepomohl v boji proti Thanosovi (Josh Brolin)? Právě k tomu se rozhodl vyjádřit režisér druhého Ant-Mana Peyton Reed:

"Poslouchejte, možná si nemysleli, že by do toho šel. Stále musí být vyřčeno, co si Avengers vlastně o Scottu Langovi myslí. A znovu, líbí se mi ta idea z počátku filmu, kde zápasí s myšlenkou, 'Je v mém životě prostor pro to, abych byl Ant-Manem? Vím, že se mi to líbí.' Ale v době, kdy si navlékl ten oblek, tak mu to způsobilo mnoho problémů."

Důvodem pro to, proč se Scott nepřidal k boji proti mimozemské invazi je tedy zřejmě to, že si ostatní superhrdinové nebyli jistí, zda je pro něj tahle akce vhodná. V Infinity War tak nechyběl kvůli domácímu vězení (je otázkou, zda Black Widow věděla, že už ho Scott nedodržuje nebo žila v domnění, že je stále nucen zůstávat ve svém bytě).

Peyton také neopomněl dodat, že jediným větším pojítkem mezi oběma filmy je potitulková scéna v Ant-Man a Wasp. Ovšem, jak Ant-Man, tak Wasp (Evangeline Lilly) nebudou chybět ve čtvrtých Avengers 25. dubna 2019.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat