Marvel konečně vysvětlil, jak Kapitán Amerika přežil v ledu skoro 70 let

Trošku techničtější vysvětlení.

Pokud jde o komiksový svět, existuje mnoho otázek, na které se fandové ptají a zatím nedostali odpověď.

Například není málo těch, které zajímá, jak je možné, že Steve Rogers/Kapitán Amerika přežil skoro 70 let uvězněn v ledu.

Někdy je to vysvětlováno tím, že Steveovi koluj v žilách sérum supervojáka, ale některým se to nezdá, protože i když je Kapitán Amerika vylepšeným, těžko si představit, že by tak dlouho přežil zmrazený mimo laboratoř.

SOUVISEJÍCÍ: KAPITÁN AMERIKA OSLAVIL STO LET, CO MU POPŘÁL JEHO PŘEDSTAVITEL?

Teď to bylo vysvětleno na akci Avengers S.T.A.T.I.O.N. v Las Vegas:

"Fyzické vyšetření kapitána Rogerse odhalilo, že i když se stala hustší, voda v jeho krvi nebyla zmrazena. Krevní testy odhalily, že jeho krev obsahovala nadměrné množství glukózy jako výsledek toho, že jeho játra zpracovávají jeho glykogenové zásoby, tím pádem se snížila teplota potřebná ke zmrazení vody v krvi a vytvořil se 'cryoprotectant.' Tento proces je podobný tomu, který se odehrává u želvušek a hibernujících stromových žab, které metabolizují glykogen v jejich játrech, aby ho v jejich tělech proudilo bohaté množství, díky čemuž dochází ke snížení osmotického zmenšování jejich buněk a zabraňuje to jejich zmrazení. To nicméně nebylo nikdy předtím viděno u lidí."

Je to poněkud vědečtější vysvětlení, ale asi je to záměrně, aby lidé nemohli peskovat, protože stejně nerozumí tomu, o co jde.

Zdroj: Reddit
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat