Zajímavá teorie o Avengers 4 týkající se Captain Marvel a Doctora Strange

Proč? POZOR, SPOILERY!!!

Premiéry čtvrtých Avengers se sice dočkáme až 2. května 2019, ale už teď rojí hromada méně či více pravděpodobných teorií. Tentokrát tu máme jednu, se kterou přišel fanoušek známý na Redditu jako WamsyTheOneAndOnly.

Ten věří, že zná důvod, proč se Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) vzdal Kamenu nekonečna (konkrétně Time Stone) a dal ho Thanosovi (Josh Brolin):

"Doctor Strange ví, co se odehraje v budoucnu, potvrdil, že je to fakt. Věděl, že Thanos musí lusknout jeho prsty ve správný okamžik a s určitými podmínkami, aby mohli zvítězit. Tím připravil podmínky pro návrat Captain Marvel na Zemi. Věřím, že se objeví v jejím filmu a řekne Furymu, že je pro něj extrémně důležité nosit u sebe komunikátor, aby mohl kontaktovat Captain Marvel."

Víme, že se sólovka Captain Marvel bude odehrávat v devadesátých letech minulého století a dočkáme se v ní i Nicka Furyho (Samuel L. Jackson).

Co hraje téhle teorii do karet je také skutečnost, že jeden z agentů HYDRY zmínil v Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) jméno Stephena Strange jako nepřítele:

"Nick Fury, který ví o Stevenu Strangeovi, ho zařadil mezi spojence shieldu, což je samozřejmě důvod, proč o něm Hydra věděla, přestože v dané době byl neurochirurgem (každý, kdo je spojencem SHIELDU, je hrozbou pro HYDRU)."

A nakonec je tu také skutečnost, že ve chvíli, kdy byl Fury svědkem toho, že se jeho blízká spojenkyně Maria Hill (Colbie Smulders) proměnila v prach, nebyl zrovna šokován. I pro to má WamsyTheOneAndOnly vcelku logické vysvětlení:

"Varoval ho před tím, co se odehraje v budoucnu s tím, že se lidé bez varování změní v prach, proto byla Furyho okamžitá reakce, když byl svědkem toho, že se Maria Hill změnila v prach, to, že běžel pro komunikátor, ale to, co náš dobrý kamarád Sorcerer Supreme (titul pro nejmocnějšího mága, což je aktuálně Doctor Strange, pozn. redakce) neprozradil, že nakonec nepřežije 'mamr*.' Měli bychom také zmínit to, že způsob, kterým to řekl, není panikářský nebo vyděšený, je si jistý, že Strange ví, co dělá."

Když se nad tím člověk zamyslí, opravdu to dává smysl. Samozřejmě by mohlo jít o náhody, ale to by u Marvelu bylo překvapením, většinou si dává pozor i na detaily.

Jestli je tahle teorie pravdivá, to se ale dozvíme nejdříve 7. března 2019 v Captain Marvel a poté 2. května v Avengers 4.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat