Úspěšný model by byl rád, pokud by byl Hawkeye hluchý

Zajímavý nápad.

Marvel v minulosti nepatřil zrovna ke společnostem, které by dávala prostor rozmanitým hrdinům, pokud jde o pohlaví nebo rasu. Ne, že by se v jeho filmovém vesmíru neobjevovaly ženy nebo postavy různých barev pleti, nicméně ústředním jádrem byli bělošští mužští hrdinové.

Až v únoru tohoto roku se objevila komiksovka s hrdinou tmavé pleti (Black Panther) a ženská postava (Captain Marvel) se dočká sólovky až 7. března příštího roku.

Teď se ozval Nyle DiMarco, což je neslyšící úspěšný model a výherce několika pořadů (Amerika hledá topmodela/ku, Dancing with the Stars) a také aktivita v oblasti práv neslyšících.

A právě kvůli nim by byl rád, pokud by se v Marvelovském filmovém světě objevila hluchá postava. Má přímo nápad, kdo by to mohl být - Hawkeye (Jeremy Renner):

"Postižení je také součástí rozmanitosti. Hawkeye je popravdě hluchý a Marvelovské filmové universum znázorňuje tuhle postavu jako slyšící. Je tu několik dílů, kde je Hawkeye hluchý. A oni místo toho přivedli herce, který slyší. Myslím, že by bylo lepší, pokud by přijali hluchou osobu, která by hrála hluchého Hawkeye."

Nyle se nemýlí, Hawkeye je opravdu v některých komiksových zápletkách neslyšící, ale v jiných nemá poškozený sluch, takže měl Marvel na výběr a zvolil slyšícího Hawkeye. Na druhou stranu, bylo by zajímavé vidět v komiksovém blockbusteru neslyšící postavu. Speciálně tu, která je ostrostřelcem (traduje se, že pokud člověk přijde o jeden ze smyslů, ostatní se zostří).

Zdroj: Mic/Huffington Post
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat