Marvelovské filmy stojí stamiliony, neplánuje Marvel trochu se ve výdajích krotit?

Co na to prezident Marvel Studios?

Marvelovské filmy jsou velmi úspěšné, vydělávají hromady peněz, nicméně jich také spoustu stojí. Není výjimečné, že do nich Marvel investuje 150, ale třeba i 200 milionů dolarů. A Avengers: Age of Ultron (2015) prý vyšli (se započtením všech nákladů) na cca 495 milionů dolarů (Infinity War na 321,2 milionů dolarů).

To jsou nemalé náklady a o Marvelu je známo, že rád spoří (hlavně na hercích, když to zrovna není Robert Downey Jr., který si přijde na 50 milionů za film). Má tak v plánu trošku utáhnout kohoutek a natáčet skromnější projekty? Na to odpověděl prezident Marvel Studios Kevin Feige:

"Myslím, že film stojí tolik, kolik potřebuje stát, že? A není důvod, chovat se, 'Oh, neutrácíme dost peněz, musíme přidat hroutící se budovu.' Tak to nikdy není."

Kevin tak naznačil, že se nehodlají krotit jen proto, aby ušetřili, ale současně zbytečně neutrácejí. Ale faktem je, že náklady na filmy jsou obecně hnány do nebeských výšin, speciálně pak platy herců. Jenže to se asi jen tak nezmění a holt se budou dál natáčet projekty, které budou stát stovky milionů dolarů.

Zdroj: CinemaBlend



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat