Vyžadujte, aby měly herečky stejný plat jako herci nebo práci odmítněte, nabádá kolegy představitel Doctora Strange

Pěkně on.

Není žádným tajemstvím to, že ženské herečky dostávají v Hollywoodu často výrazně méně peněz za svou práci, než mužští kolegové. A to se setkává s čím dál větší nelibostí. Nejen ze strany hereček, ale také jejich kolegů.

Teď se například ozval Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), který se nechal slyšet:

"Je to o provedení. Stejný plat a místo u stolu jsou hlavními principy feminismu. Podívejte se na kvóty. Zeptejte se žen a řekněte: 'Pokud nedostanou zaplaceno stejně jak muži, neudělám to."

V první řadě je asi na místě zmínit, že feminismus není o tom, že by ženy chtěly být nadřazené mužům, tak jak se občas prezentuje. Jde o to, aby měly stejná práva a možnosti jako muži.

A je pravda, že ve filmové branži to stále neplatí. Příkladem budiž nedávný případ, kdy Michelle Williams dostala za hlavní ženskou roli ve filmu All The Money in the World 650 tisíc dolarů, zatímco představitel ústřední mužské role Mark Wahlberg 5 milionů dolarů. A navíc, za přetáčky bylo Markovi zaplaceno nějakých 1,5 milionů dolarů, Michelle dostala necelou tisícovku. To není úplně v pořádku. Speciálně s ohledem na to, že je zastupuje stejná agentura.

Zdroj: Radio Times
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat