Pokud chcete vytvořit vlastní filmové universum, nedělejte to, vzkazuje režisér marvelovských filmů dalším studiím

Zajímavá rada.

Marvelovské filmové universum je jedním z nejvýraznějších hráčů ve filmovém světě. Vydělává miliardy a miliardy dolarů.

A není tak divu, že by spousta jiných společností ráda vytvořila podobné universum. Ovšem, režisér Avengers: Infinity War Joe Russo má pro ně vzkaz:

"Jo, nedělejte to. Ne vše může být podpořeno s pomocí filmového universa. Má rada by byla, hledat nové způsoby jak vyprávět příběhy, protože si myslím, že tomu je publikum otevřené. Je tu tradiční generační rozdělení, ale myslím si, že tahle nová generace bude pokračovat ve vyprávění příběhů způsobem, který jsme dlouhou dobu neviděli, protože technologické výdobytky v jejich životě a způsob, kterým přijímají obsah z YouTube a sociálních medií, to jsou mnohem více komprimované formáty, více přístupné, fluidní. A mají rádi dlouhodobější emocionální přilnutí, ale je tu spousta způsobů jak to vytvořit, které nezahrnují budování universa."

Vybudovat vlastní universum je těžké, hodně těžké a plno firem si na tom vylámalo zuby. DC se o to snaží, ale nevychází to úplně ideálně a třeba Universal Pictures chtělo vytvořit hororové Dark Universe, ale to nedopadlo vůbec dobře (Mumie chválu zrovna nesbírá).

Ale je jasné, že s ohledem na úspěch Marvelu se o to stále budou konkurenti pokoušet. Otázkou je, zda to vyjde.


Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat