Natáčení patnáctivteřinové scény zabere osm hodin, prozradil kaskadér z Black Panthera

O co dalšího se podělil?

Pokud jde o filmy, tak jsou v centru dění především herecké hvězdy, ale filmy by nemohly vzniknout bez mnoha jiných profesí. Třeba kaskadérů, kteří riskují své zdraví, aby se herci nezranili.

A právě jeden z kaskadérů-řidičů Greg Tracy se rozpovídal o tom, jaké bylo natáčení Black Panthera:

"Komiksové filmy jsou aktuálně vrcholem naše byznysu. Do každého detailu je vkládána spousta úsilí, protože obrazové ztvárnění hraje tak důležitou roli. Pracoval jsem s množstvím lidí a je spousta lidí, kteří chtějí jednoduše působit jako režiséři a prostě být nevrlí a nepříjemní a to bezdůvodně. Ryan (Ryan Coogler, režisér Black Panther, pozn. redakce) byl prostě nejlepší. Upřímně, byl fantastický. Byl naprosto milý, skvělý, klidný soustředěný. Věděl, jakou má vizi a té chtěl dosáhnout."

Což se mu povedlo, Black Panther je jedním z nejchválenějších a nejúspěšnějších komiksových filmů všech dob.

Ale Greg pracoval a pracuje na jiných komiksárnách, třeba na Spider-Manovi 3 (2007):

"Pokaždé, když natáčíte něco takového, vše je skvěle nacvičeno. Není to tak, že máte jednu šanci, protože je rozpočet napjatý. Natočí osm hodin záběrů, aby dostali přesně 15 vteřin pro film. Není to jako menší projekty, kde natočí dvě hodiny záběrů pro 90 minutový film."

Grega jeho "job" očividně baví, dál se mu totiž pilně věnuje, v blízké budoucnosti uvidíme několik filmů, na kterých se podílel. Například Ant-Man a Wasp (premiéra 5. července), Jurský svět: Zánik říše (premiéra 21. července) nebo Captain Marvel (7. března 2019).

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat