Disney tvůrcům Avengers: Infinity War zakázal jedno bezva překvapení pro fanoušky

Jaké?

Možná (nebo spíše určitě) už jste slyšeli výraz easter egg, což je v podstatě takové skryté překvapení pro fandy.

Komiksové filmy jsou jimi často nabité a stejně tak jich bylo několik k vidění v Avengers: Infinity War. Ale mělo tam být ještě jedno navíc. Ovšem, v tomto případě řekl Disney ne a filmařům to zatrhl. Prozradil to režisér Joe Russo:

"Měli jsme popravdě v úmyslu vytvořit falešnou hlavou zprávu od Stevea Rogerse. Lidé, kteří by opustili kino a zavolali na ono číslo, by dostali vzkaz od Stevea Rogerse."

Ve třetích Avengers jste možná zahlédli číslo 678-136-7092, které patřilo bývalému Kapitánu Amerikovi. Plán byl takový, že kdo by na něj zkusil zavolat, tak by se dočkal vzkazu od Stevea.

Ovšem, právnické oddělení Disneyho bylo proti. Potvrdil to druhý z režisérů Anthony Russo:

"A ono číslo bylo skutečně číslo, které jsme hodlali použít. Tak nějak jsme tohle číslo dostali. Všechno jsme měli připraveno, ale právníci nám to sebrali."

Na jednu stranu se není čemu divit, filmová studia čelí žalobám často a někdy i za naprosté prkotiny, ale také je pravda, že by to nebylo poprvé, kdy by filmaři něco podobného použili. Například v reklamě s Jubilee (Lana Condor) na Xavierův institut pro nadané, která byla součástí promokampaně k X-Men: Apocalypse (2016) bylo oznámeno telefonní číslo a po jeho vytočení se ozval Stan Lee.

Ale Disney na rozdíl od Foxu neriskoval.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat