Avengers: Infinity War jsou možná nejničivějším komiksovým filmem všech dob

Vypadá to tak. POZOR, SPOILERY!!!

Ve filmovém světě neustále dochází ke katastrofám. Jsou ničena města, státy, ale klidně i celé planety. Ovšem, Avengers: Infinity War šli ještě o kousek dál a ústřední padouch Thanos (Josh Brolin) lusknutím prstu vyhladil polovinu galaxie.

To je možná největší zkáza, která kdy byla v komiksových filmech způsobena. Navíc, přestože se Thanos domníval, že dělá službu ostatní (protože nedojde k přelidnění), jeho čin může způsobit ještě víc škody.

Když v mžiku zmizí polovina obyvatel galaxie, samozřejmě dojde k nehodám (havarující dopravní prostředky jsou jen zlomkem toho, co se přihodí), které budou znamenat další ztráty na životech. Stejně tak následující chaos způsobí další úmrtí.

Navíc, podle komiksového tvůrce Justina Jordana může smrt poloviny lidí znamenat následující:

"Ve skutečném světě je ztráta 50 % populace na Zemi událost na úrovni vyhlazení. Vyvinutý svět může být kdykoliv pár týdnů od vyhladovění. TEĎ to není velký problém, protože se nám nic nestalo v celosvětovém měřítku. Takže když se stane něco jako Katrina nebo to, co se stalo Portoriku, můžeme tam přesunout zdroje. Tohle nicméně? Tohle tam venku nemáte. A naše infrastruktura jako celek není opravdu navržena na to, aby se zastavila a restartovala."

Thanosův čin by tak možná nezajistil přežití půlky galaxie, ale mohl by znamenat její úplnou zkázu. Nebo myslíte, že ne? A znáte nějakou komiksovku, kde je více destrukce?

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat