Proč se marvelovské filmy tak často odklánějí od komiksů?

Vysvětlil režisér Avengers: Infinity War.

Ten, kdo čte komiksy moc dobře ví, že marvelovky se často od předlohy odklánějí. To asi většině lidí nevadí, ale je to jistě pár těch, kteří si kvůli tomu trhají vlasy. Ale podle jednoho z režisérů Avengers: Infinity War Joea Russoa to má svůj smysl:

"Inspirujeme se komiksy, ale Marvelovského filmové universum není Marvelovské komiksové universum. Jsou odlišné. Jako komiksový fanda si myslím, že je zábavné vzít prvky z komiksů, se kterými se ztotožňuji. Ale pokud chci doslovnou adaptaci, přečtu si komiks. Myslím, že Marvel začal s filmovou zkušeností, která odstartovala před deseti lety a to s vyprávěním, které se od toho odklání. Takže jsme chtěli dokončit příběhové linky, které jsme započali s Captain America: Návrat prvního Avengera a Občanská válka a ty jsme chtěli následovat do Avengers: Infinity War a pokračování, ale nemusí to být doslovná interpretace komiksu Jima Starlina. Ale v tomto komiksu jsou skvělé nápady a Jimovi dlužíme mnoho za to, co je ve filmu i mimo něj."

Já nemám nic proti tomu, když se film odkloní od předlohy. Ne vždy totiž to, co funguje v kreslené podobě, funguje i v hrané. A soudě podle recenzí a výdělků se Marvelu daří natáčet filmy, které baví bez ohledu na to, že se někdy dost liší do komiksů, které je inspirovaly.

Avengers: Infinity War mají premiéru 26. dubna.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat