Avengers: Infinity War nebudou zrovna respektovat komiksovou předlohu

Naznačil to představitel Hulka.

Není ničím výjimečným, že se filmové adaptace komiksů více či méně odklání od kreslené předlohy. A pokud jde o Avengers: Infinity War, tak to bude zřejmě více. Je to patrné ze slov Marka Ruffala (Bruce Banner/Hulk). Soudě podle jeho vyjádření nebude film zrovna "kopií" komiksu Infinity Gauntlet, který poskytl základy pro příběh:

"V tomto případě jsme opravdu na neprobádaném území. A je to tak odlišné od komiksů. Jsou tu prvky, které jsou očividně stejné, ale když se skutečně dostanete k příběhu, vše se změní."

Komiks The Infinity Gauntlet vznikl v roce 1991 a jeho námětem je situace, kdy Thanos získá všech šest Kamenů nekonečna a s jejich pomocí nechá zemřít polovinu všech živých bytostí ve vesmíru, aby si získal přízeň ztělesnění smrti zvané Mistress Death.

Adam Warlock (hrdina, který ve filmech nebyl představen, nicméně na něj bylo odkazováno ve druhých Strážcích Galaxie) shromáždil zbývající hrdiny a společně se postavili proti Thanosovi. Nakonec se Adamovi podařilo zvrátit zkázu, kterou Thanos způsobil.

Šlo o velmi úspěšnou minisérii, na kterou navázaly série The Infinity War a The Infinity Crusade. Možná vás napadne, že podle názvu je zřejmě větší inspirací právě komiks Infinity War, ale ten má úplně jinou zápletku.

Je otázkou, zda je odklon od předlohy dobrá nebo špatná věc. To se dozvíme už 26. dubna, kdy mají premiéru Avengers: Infinity War.

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat