Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Falcon?

Kdo je létající superhrdina?

Samuel Thomas Wilson původně působil u americké armády jako záchranář, ale později odešel do "důchodu" a rozhodl se pomáhat vojenským veteránům. Když ale začala organizace HYDRA vystrkovat růžky, připojil se ke Kapitánu Amerikovi a následně se stal členem Avengers. S nimi vydržel až do Občanské války, během které se přidal na stranu Kapitána Ameriky, což vedlo k jeho uvěznění v podvodním vězení Raft. Bývalý Kapitán Amerika ho ale osvobodil.

Sam známý jako Falcon dostal k dispozici křídla EXO-7 Falcon, které mu umožňují létat podobně rychle, jako tryskáč, ale na rozdíl od něj je Sam výrazně mrštnější. Další částí jeho výbavy jsou brýle, které dokáží výrazně zvětšovat malé nebo vzdálené objekty.

Ale i bez vybavení je Falcon šikula. Je to vynikající bojovník beze zbraní i s nimi, bez mrknutí oka zvládá akrobatické prvky, je to také zkušený taktik a pilot.

V komiksu byl Falcon představen v roce 1969 a jeho tvůrci jsou Stan Lee a Gene Colan. Mimochodem, poté, co v komiksu odešel Steve Rogers do důchodu, stal se Sam novým Kapitánem Amerikou (ale není sám, Kapitánem byl například i Bucky Barnes) a vůdcem Avengers.

Samovým synovcem je Jim Wilson, dobrý kamarád Bruce Bannera (Hulk) a jedna z prvních komiksových postav, která byla HIV pozitivní.

V komiksu má Falcon další zajímavé schopnosti, jako je určitá kontrola nad ptactvem, spojení se svým mazlíčkem v podobě sokola a také dokáže vidět skrze oči blízkých ptáků.

Falcon je jednou z prvních afro-amerických postav, které se představily v mainstreamovém komiksu a jen pro zajímavost, trvalo to pět dílů komiksu Captain America, než bylo odhaleno jméno Sam.

Sam nebyl jen členem Avengers, ale také například Defenders, ale nejčastěji spolupracuje s Kapitánem Amerikou a jejich přátelství je označováno jako jedno z nejlepších v komiksovém světě.

Jak bylo naznačeno, Falcon se stal novým Kapitánem Amerikou a to v roce 2014, o tři roky později ale znovu přijal jméno Falcon a dostal svou vlastní sérii (poprvé od roku 1983).
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat