Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Bucky Barnes/Winter Soldier?

Malé představení zajímavé postavy.

James Buchanan Barnes býval za druhé světové války seržantem 107. pěšího regimentu, ale později se stal členem elitní jednotky Howling Commandos.

Díky tomu se často dostával do střetu s neblaze proslulou organizací HYDRA. Během pokusu o zajmutí jejího předního vědce Arnima Zoly Bucky zdánlivě zemřel, ale pravda byla úplně jiná. HYDRA na něm prováděla experimenty. Nejen, že mu vymyla mozek, ale také mu dala kybernetickou paži.

Z Buckyho se tak stal elitní agent HYDRY známý jako Winter Soldier. V následujících letech a desetiletích likvidoval pro HYDRU každého, kdo pro ni představoval hrozbu (mezi akcemi byl zmrazován, aby nezestárl). Jedním z cílů byl také Nick Fury, ale během této mise narazil Winter Soldier na svého nejlepšího kamaráda z dětství Stevea Rogeres alias Kapitána Ameriku.

Díky tomu si Bucky částečně vybavil svou minulost, nicméně úřady ho považovaly za hrozbu a byl obviněn z útoku na Vienna International Centre, během kterého zemřel také král Wakandy T'Chaka.

To byl jeden z důvodů, proč propukla takzvaná Občanská válka mezi členy Avengers a dalšími superhrdiny.

Nakonec byl Bucky převezen do Wakandy, kde byl zmrazen do doby, než tamější vědci v čele s dcerou T'Chaky Shuri, nezjistí, jak napravit škody na jeho mysli, které napáchala HYDRA.

Winter Soldier má podobné schopnosti jako Kapitán Amerika. Je silnější, mrštnější, odolnější a má nadlidské reflexy. Kromě toho se také regeneruje mnohem rychleji, než běžný jedinec.

Samozřejmě je Winter Soldier specialista na bojová umění, je mistr v používání nožů (a není tím myšleno v kuchyni), je to špičkový střelec a elitní zabiják. Navíc je také skvělý pilot.

V komiksovém světě se mimochodem Winter Soldier stal novým Kapitánem Amerikou poté, co byl spáchán atentát na Stevea Rogers.

A jen pro zajímavost, tvůrce Winter Soldiera Ed Brubaker se objevil ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera jako vědec, který pomáhal napravit škody na kybernetické ruce Winter Soldiera.

Postava Buckyho Barnese vznikla už v roce 1941, jejími tvůrci jsou Joe Simon a Jack Kirby. Winter Soldier se poprvé v komiksu objevil v roce 2005 a jeho autory jsou zmíněný Ed Brubaker a Steve Epting. Jako Kapitán Amerika se Bucky poprvé představil v roce 2008.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat