Příprava na Avengers: Infinity War - Kdo je Scarlet Witch?

Kdo je supermocná členka Avengers?

Druhou ženskou členkou Avengers je Wanda Maximoff, která pochází z fiktivní evropské země Sokovie. A právě v rámci ochrany své domoviny se Wanda se svým bratrem Pietrem propůjčila k experimentům člena HYDRY Wolfganfa von Struckera.

Díky tomu dvojice obdržela speciální schopnosti. Wanda telekinezi nebo schopnost ovládat energii. Stala se tak z ní extrémně mocná bytost, která se se svým bratrem přidala k Ultronovi, aby se pomstili Avengers.

Nakonec se ale samozřejmě situace obrátila a Pietro i Wanda se připojili k Avengerům. Což ale Pietra stálo život. Wanda boj s Ultronem a jeho armádou přežila a stala se právoplatnou členkou Avengers.

Wanda byla důležitou součástí událostí, které vedly k Občanské válce a během ní se přiklonila na stranu Kapitána Ameriky. To vyústilo ve skutečnost, že byla společně se svými spojenci uvězněna v podvodním zařízení Raft.

Steve Rogers je ale osvobodil. Wanda se společně s Visionem vydala do Evropy, kde chtěli společně žít v klidu.

Jejich plány ale narušil příchod Thanose, který touží po Kamenech nekonečna. A jeden z nich má v čele zasazen Vision. Jedna věc je jasná, Thanos o něj hezky nepoprosí.

V komiksu je Scarlet Witch dost odlišná. V první řadě to není pouze "vylepšený jedinec", ale mutant a také čarodějka. To ve filmech nezaznělo, nicméně má Wanda schopnost manipulovat s myslí lidí, což trochu zavání kouzelnictvím.

Naopak vztah s Visionem se odehrál i v komiksu, dokonce se vzali a měli dvě děti.

Jen pro zajímavost, Pietro a Wanda jsou v komiksu děti Magneta. To bylo ve filmech také vynecháno, protože Marvel zatím (což se v budoucnu změní) nemá práva na Magneta a další postavy z x-menovského světa.

V komiksu byla Scarlet Witch poprvé představena v roce 1964 v sérii The X-Men. Jejími tvůrci jsou Stan Lee a Jack Kirby.

Původně byla jednou ze členů záporácké organizace Brotherhood of Mutants.

Scarlet Witch je poměrně populární postavou, často se objevuje v žebříčku nejlepších, ale také nejvíce sexy komiksových postav.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat