Recenze: Marvel vytahuje eso z rukávu, první díl seriálu Runaways je skvělý

Tak to se povedlo. POZOR, SPOILERY!!!

Marvel nedávno představitel seriál Inhumans a moc parády s ním nenadělal, ale teď si napravil reputaci.

Máme tu novinku Runaways, kterou si vzala na starost streamovací společnost Hulu a pokud jde o první díl, můžu konstatovat, že se povedl. A to hodně.

Komiksová předloha k Runaways se zaměřuje na partičku teenagerů, kteří zjistí, že jejich rodiče jsou superzáporáci. A tak se je rozhodnou zastavit.

Seriálová verze (nebo to tak zatím vypadá) se vydává stejným směrem. Jestliže ale čekáte, že první díl bude přehlídkou hromady triků a akčních scén, tak vás zklamu. Pilotní epizoda se zaměřuje na seznámení s hlavními hrdiny.

Ačkoliv to nemusí znít příliš zajímavě, tak je to chytlavé. Jde totiž o svérázné typy, u kterých si těžko představit, že kdysi tvořili jednu partu.

Máme tu sportovního hezouna, krásku posedlou církví, slečnu bojující za feminismus, asijskou podivínku nebo obrýleného samotáře.

Jak ale postupem času zjistíme, tuhle rozdílnou skupinu spojovala další členka, která zemřela.

Ovšem, pánové a dámy se pokusí dát znovu dohromady. Vyjde to a to ve chvíli, kdy zjistí, že jsou jejich rodiče členové jakési tajné organizace.

Bezva obsazení

Jak se dalo čekat, tak ne všechny ústřední postavy vám asi přirostou k srdci, ale o to ani nejde. Hlavní je, že si je budete pamatovat a já musím říct, že jsou dostatečně odlišné, aby člověku nesplývaly.

Stejně tak i jejich ďábelští rodiče. Těm sice není věnováno až tolik prostoru, ovšem i tak někteří zaujmou. A předpokládám, že v dalších dílech se o nich dozvíme víc.

Pokud jde o komiksové prvky, tak o ně úplně ochuzeni nebudete. U jedné z hrdinek se projeví supersíla a u další zatím těžko identifikovatelná schopnost. Nečekejte nic vizuálně úchvatného, seriál se zatím drží u země a vůbec to nevadí.

Aktuálně jde spíše o drama o skupině zvláštních teenagerů, ale nelekejte se, není to otravné nebo přeslazené, ale zajímavé a upřímně se nemůžu dočkat dalších epizod. Tohle mě opravdu chytlo. Není to (zatím) až tak komiksové, ale zábavné je to určitě.

P. S.: Ano, můžete se těšit i na dinosaura, kterého dobře znají fandové předlohy.

Klady

+: Zapamatovatelné hlavní postavy
+: Záporáčtí rodiče
+: Seriál to nepřehání s komiksovostí

Zápory

-: Rodiče by si zasloužili více prostoru
-: Jedna nebo dvě akční scény by nebyly od věci

Verdikt:

Zatím spíše zajímavé drama o partě rozdílných teenagerů, než typická komiksovka. Ale neznamená to, že by nešlo o zábavnou podívanou. Díky zapamatovatelným postavám a civilnímu pojetí je to skvělý start pro novinku od Marvelu.

Hodnocení: 80 %

 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat