Recenze: The Orville S01E01 - Parodie na Star Trek od tvůrce Griffinových

Stojí nová sci-fi komedie za zkoušku?

Tento rok nedorazila na obrazovky (respektive streamovací služby) jen nová série Star Trek s podtitulem Discovery, ale také odstartovala parodie na Star Trek nazvaná The Orville.

Za projektem stojí Seth MacFarlane (Family Guy, Méďa), který se ujal i hlavní role. A i kdyby ne, tak asi po prvních minutách poznáte jeho práci.

Humor je relativně rázný a drzý a balancuje na hranici trapnosti. Málokdy ji ale překračuje. Na druhou stranu, opravdu vtipných scén je v prvním dílu překvapivě málo.

Mým názorem je, že největší chybou je, že jednotlivé části mají cca 40 minut a ne 25 minut, což by podle mě fungovalo mnohem lépe.

Zajímavá posádka

Takhle seriál (nebo jeho úvodní epizoda) působí dost roztahaně a někdy dokonce "zapomíná" na to, že jde o parodii.

Občas to opravdu vypadá, že sledujeme klasický Star Trek a ne komediální podívanou, která si z něj utahuje. A to není asi úplně správně.

Zápletka je klasická, sledujeme osudy posádky průzkumné lodi Orville, která se vydává do vesmíru na zdánlivě nudné mise. Ale všem je nám jasné, že na ně čeká mnohem víc.

Jednotliví členové posádky jsou zdánlivě klasické sci-fi postavy. V pilotním dílu se většina z nich projeví jen zběžně, ale některé z nich mají potenciál být hodně zábavné.

Jestli to tak bude, to si zatím nejsem jistý. Ovšem, pokud mě něco pobavilo, tak špičkování mezi kapitánem Edem Mercerem (Seth MacFarlane) a jeho první důstojnicí/exmanželkou Kelly Grayson (Adrianne Palicki).

Jejich provokování je zábavné, i když doufám, že z něj nebudou tvůrci těžit příliš dlouho, protože by to časem byla nuda.

Jinak ještě zmíním to, že triky jsou překvapivě dobré a akce také není špatná.

Klady

+: Pár vtipných momentů
+: Ústřední dvojka
+: Slušné triky

Zápory

-: Stopáž kolem 25 minut by byla lepší
-: Několik nudných míst

Verdikt:

Parodie, která občas zapomíná na to, že má být vtipná a bere se příliš vážně. Ale je tu několik docela zábavných momentů a obsazení má potenciál.

Hodnocení: 60 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat