Český studentský seriál The Visitor se představuje



Dokáží vás filmaři a herci amatéři dostatečně zaujmout?

Projekt vznikal jen ve volném čase aktérů, je rozdělený na deset epizod a jeho natočení a zpracování trvalo téměř rok a půl. Vzhledem k tomu, že se jedná o studentský počin, nelze očekávat profesionální techniku nebo nějaký slušný rozpočet, ale scénář i zápletka prvních dílů je dostatečně poutavá a silná, aby vás přiměla zhlédnout další díly.

Na úvod se můžete podívat na promo k prvnímu dílu, které je k dispozici zde a "Top 10 zajímavostí o seriálu" najdete zde nebo na youtube kanálu Studentských Správ , které uvádějí dva parťáci pod pseudonymy Marczelino a Quegler známí také jako Crazy MQ.

Marczelino a Quegler aka Crazy MQ

Teď již o samotném seriálu...

V prvním dílu nazvaném "Shoda náhod" se staneme svědky hned dvou závažných zločinů vloupání a zabití chodce. Případ přejetého chodce vyšetřuje detektiv Thomas Ford (Matěj Svoboda), následně se dozvídá, že ve stejnou dobu v té samé ulici byl vyloupen byt pařmena Michaela Matthewse (Quegler). V souvislosti se svým pátráním naráží na záhadnou okolnost, která ho přiměje vyšetřovat případ agresivněji než měl v úmyslu. Epizoda má 10 minut a naleznete ji zde.

Druhý díl "Beze stop" sestává hlavně z výslechu majitele vykradeného bytu, který popisuje jejich idylické prázdniny. Alkohol, veget a moře. Je očividné, že tvrdě pracující detektiv Ford nemá pochopení pro zhýralé radovánky zazobané mládeže. Zrovna tak Matthews nemá v lásce detektiva Forda. Detektiv mu nevěří jediné slovo a Matthews je podrážděný jeho nedůvěrou a zpochybňováním. Když se na dovolené Matthewsův kámoš Dave Rogers (Marczelino) přiřítí do apartmánu, vypráví jim o tom, jak viděl padat meteorit. Dave se během večera neustále vytrácí a chová se nanejvýš podezřele. Druhý den u jídla si Dave objedná k pití mléko, což je u něj krajně nezvyklé. Má Davidovo chování nějaké vysvětlení nebo souvisí s pádem meteoritu, který viděl? Druhý díl má cca 13 minut a zhlédnout jej můžete tady.

Třetí díl, na který se můžete těšit již ve čtvrtek 5. října v 18.00, nese název "Nesplněné sliby". Co bylo odcizeno z Matthewsova bytu a co se stalo sraženému chodci? A můžeme se těšit na další postavy. Je Peter Flow skutečně tak nebezpečný, jak vypadá? Upoutávka na třetí díl je tu jen pro vás.



Hodnocení: 85-90%
(s ohledem na rozpočet studentů)

Skvělá a poutavá zápletka příběhu vás určitě chytne. Jak jsem již zmiňovala, technická stránka a rozpočet se nedá srovnávat a prvoligovou produkcí, ale s tím málem, co měli tito amatérští filmaři k dispozici, dokázali pracovat a připravit solidní podívanou.

Lépe bych propracovala dialogy, aby nepůsobily takovým zdráhavým a notorickým dojmem, dala bych průchod přirozenějším výrazům, ale v podstatě nic nebylo špatně. Dle upoutávky na 3. díl bude děj i přirozenost postav nabírat na intenzitě. Proto si jej nenechte ujít!

Více o seriálu The Visitor se můžete dozvědět na jejich fb stránkách a youtube kanálu . Pokud vás zaujal seriál určitě se přihlaste k odběru.

Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat