Tvůrce se vyjádřil k nejvýraznějším momentům z nové epizody Game of Thrones i souboji Brienne a Aryi

Co prozradil? POZOR, SPOILERY!!!

Přestože nový díl (recenze) Hry o trůny byl o něco pomalejší, než předchozí epizoda, stalo se v něm pár zajímavých věcí. A právě o nich se rozpovídal scenárista Dave Hill pro server EW:

Daenerys nechala zaživa upálit hlavy rodu Tarlyů:

"Alespoň jim Dany dala na výběr. Každý dobyvatel nabízí na výběr z ´pokleknout nebo zemřít´. Tihle lordi ji neuposlechli a zneuctili v rebelii proti právoplatné královně. Nabídla jim východisko a oni ho nepřijali. Nejen, že by je nechala naživu. Mohli si také ponechat jejich tituly a pozemky. Tedy ano, svým způsobem to byla děsivá smrt. Ale na druhou stranu, oni si o ni vlastně koledovali. Bylo to výhodné pro obě strany, ale oni v téhle situaci přesto nějak zvládli ´prohrát."

To, co následovalo po bitvě v případě Jaimeho:

"Jaime si s Bronnovou pomocí uvědomil, že nemohou zvítězit a teď musí přesvědčit Cersei. Lannisteři přišli s překvapivými útoky - Lidé z Železných ostrovů překvapili flotilu Dany, bylo tu překvapení ve Vysoké zahradě a Casterlyově Skále. Tohle bylo poprvé, co se s Dany setkali tváří v tváří na bojišti a byli velmi snadno poraženi a to je něco, čeho v minulosti nebyl svědkem. Ale ačkoliv je velmi obtížné poradit si s Dany a jejími draky, je mnohem těžší vypořádat se s Cersei."

Setkání Tyriona a Jaimeho:

"Začít scénu, kdy se z naprosté nesnášenlivosti a nenávistí dostanete do bodu, kdy jsou téměř na stejné straně... klíčové je to, že Jaime ví, že to, co Tyrion říká, je pravda. Nemusí věřit v existenci armády mrtvých a popravdě, nevěří tomu, ale Tyrion tomu věří a to naznačí možnost příměří. To stojí za prozkoumání, protože další možností je smrt."

Návrat Gendryho po třech letech:

"Od chvíle, co jsme viděli Gendryho pádlovat pryč, jsme počítali s tím, že ho přivedeme zpět. Téměř jsme to udělali v šesté řadě, ale to nevyšlo. Určitě jsme ho chtěli zpět kvůli velké misi, chtěli jsme bastarda Roberta Baratheona zpět v seriálu. Dávala smysl, že bude chtít Davos tohoto kluka zachránit, protože je jako jeho adoptovaný syn. A Joe (Joe Dempsie, představitel Gendryho, pozn. redakce) je skvělý, což je velké plus."

Dave se také vrátil k jednomu z vrcholů předchozí epizody a to souboji Brienne a Aryi:

"Jejich výškový rozdíl posloužil v dané scéně svému účelu. Brienne si myslela, že to bude jasný souboj a Arya rychle dokázala, že není žádnou dámou. Začalo pršet a předvádět podobné kousky v dešti, zatímco herci proti sobě máchají meči je docela nebezpečné. Nakonec to ale vyšlo velmi dobře a bylo skvělé to psát, protože tyhle dvě postavy jsme spolu viděli jen krátce ve čtvrté řadě. Je to lidská přirozenost: Kdo je lepší? Kdo by v boji zvítězil?"

Jak se vám souboj líbil?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat