Šestá epizoda sedmé řady Hry o trůny unikla na internet. Tentokrát si za to ale HBO můžu zřejmě samo

Chybka se vloudila.

HBO hodně přitvrdilo v boji proti spoilerům a únikům jednotlivých dílů Game of Thrones na internet před premiérou. Dokonce přestalo zasílat novinářům nové díly k recenzi s předstihem. 

Ale přes veškerou snahu se stanice musela potýkat s útokem hackerů, kteří ukradli 1,5 TB dat (v případě Game of Thrones ale jen textové informace) a poté zřejmě od jednoho ze zahraničních partnerů unikla čtvrtá epizoda na internet. 


A teď je tu další kiks. Šestý díl byl na krátkou dobou zveřejněn na různých platformách. Jenže tentokrát šlo o oficiální distribuční kanály HBO.

Norská a španělská divize HBO totiž omylem uveřejnila nadcházející díl v předstihu. A podle jejich vyjádření na "krátkou chvíli", ale i krátká chvíle stačí na to, aby se nová epizoda rozšířila po internetu bleskovým tempem.

"Zjistili jsme, že nadcházející epizoda Game of Thrones byla omylem uveřejněna na krátkou chvíli na platformách norského a španělské HBO. Zdá se, že na vině je chyba na straně jednoho z prodejců třetí strany a epizoda byla odebrána ihned, jak jsme to zjistili. Nemá to nic společného s kybernetickým incidentem v americkém HBO."

Tak zní oficiální vyjádření HBO. 

Útěchou pro stanici může být to, že přestože čtvrtý díl unikl na internet dříve, sledovanost to zřejmě nepoznamenalo, na danou epizodu se podívalo 10,2 milionů diváků.

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat