Neuvěříte, jak náročné může být digitální odstranění vousů Henryho Cavilla kvůli filmu Justice League

Taková námaha...

Nedávno se dostala na veřejnost informace, že přetáčky a dotáčky u Justice League budou nejen drahé (odhaduje se, že vyjdou na nějakých 25 milionů dolarů), ale také dlouhé. Navíc je tu problém s tím, že někteří herci už mají pracovní závazky jinde. Například Henry Cavill, který pracuje na Mission: Impossible 6.

SOUVISEJÍCÍ: PŘETÁČKY U JUSTICE LEAGUE BUDOU ZŘEJMĚ STÁT OHROMNOU SUMU

V něm má jeho postava vousy a herec se smluvně zavázal, že si je během natáčení neoholí. Superman v Justice League ale vousy nemá. Tím pádem budou muset být digitálně odstraněny.

Asi si řeknete, že to není žádný problém v době, kdy počítačoví mágové dovedou ničit planety a oživovat dinosaury, ale to se mýlíte. Podle serveru Business Insider to dá více práce, než byste čekali.

Jestliže se bude herec v dodatečných scénách hýbat a to asi bude, je nezbytné vytvořit 3D model hercovy tváře. Je nutné pohlídat správné rozložení stínů a světla na tváři, tak aby to odpovídalo dění v dané scéně. Následně se musí model sladit s Cavillovou skutečnou tváří. A to vše dohromady může podle některých expertů v určitých případech zabrat až 6 měsíců (ano, šest měsíců). Platí to v případě, že budou dodatečné záběry trvat zhruba pět minut.

Samozřejmě záleží na tom, kolik lidí bude daným úkolem pověřeno, ale jedno je jisté, za den nebo dva hotovo nebude. Nicméně, tvůrci Justice League to budou muset zvládnout rychleji, než za půl roku. Film má premiéru 16. listopadu 2017.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat