Nemyslel jsem si, že jsou Strážci Galaxie dobrý nápad, přišli mi moc divní, prohlásil režisér

Jamese Gunna Guardians of the Galaxy zpočátku příliš neoslnili.

Když jsem poprvé slyšel o tom, že vzniká film Strážci Galaxie, byl jsem na rozpacích. Říkal jsem si, že projekt s mluvícím stromem a militantním mývalem asi nebude to pravé ořechové pro filmový svět. Ale nakonec jsem byl mile překvapen. James Gunn zvládl natočit zábavnou a svěží komiksovou podívanou. Ovšem, i on nejdříve pochyboval o tom, že jde o dobrý nápad:

"Vím, že když mi poprvé navrhli Guardians of the Galaxy, bylo to něco, o čem jsem si během první schůzky upřímně myslel, že to není dobrý nápad. Myslel jsem si, že mluvící mýval a všechny tyhle zvláštní postavy jsou prostě moc divné. Když mi to poprvé navrhli, znělo mi to jako, kdyby se Bugs Bunny ocitl uprostřed Avengers. A nemyslel jsem si, že půjde o něco, co bude fungovat."

Ale James nápad natočit Strážce stejně nezavrhl:

"Šel jsem domů a znal jsem Guardians z komiksů a opravdu se mi líbili, ale prostě jsem si myslel, že to nebude pasovat do universa Marvel. Ale když jsem jel domů, pomyslel jsem si ´Dobře, zamysleme se nad tím, jaké by to mohlo být.´ Jestli tu je taková věc jako mluvící mýval, jaké to bude? Jaké by to mohlo být?... A popravdě jsem našel odpovědi na tyhle otázky a byly to neuvěřitelně smutné odpovědi... Pro mě to bylo základem pro celé universum Strážců Galaxie."

To že si James nebyl zpočátku jistý, je pochopitelné, opravdu jde o hodně zvláštní tématiku, ale ve finále jsme se dočkali hodně originální a fungující podívané a ze Strážců se pomalu stávají jedny z nejzajímavějších postav ve filmovém světě od Marvelu.

SOUVISEJÍCÍ: REŽISÉR STRÁŽCŮ GALAXIE CHCE NATOČIT SÓLOVKU HULKA

Jak se Guardians líbí vám?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat