Jak události z Captain America: Občanská válka ovlivní film Black Panther?

Jaké budou mít dopady?

Filmy a seriálu v marvelovském universu jsou provázané a tak události v jednom projektu ovlivní děj ostatních projektů. Speciálně to pak platí pro filmy Black Panther a Captain America: Občanská válka (2016). Hlavní hrdina Black Panthera T´Challa (Chadwick Boseman) měl v Občanské válce výraznou roli a je jasné, že se to odrazí v příběhu jeho sólovky, která se odehrává těsně po třetím Kapitánovi.

Jaké spojení tedy můžeme očekávat? O tom se rozpovídal Chadwick:

"Odehrává se to těsně po konci Občanské války, takže stále truchlí. Je tu vina plynoucí z toho, že převzal trůn. Jsou tu pocity, které se týkají toho, že by si přál, aby byl jeho otec naživu, aby to viděl, pokud by se vzdal trůnu proto, že už je příliš starý. To je ideální způsob. Jeho postoj se točí kolem viny a nejistoty, protože tu nemá otce."

A T´Challa se bude muset vypořádat i s jinými problémy než je vina:

"Obecně řečeno, jsou tu nepokoje, protože na trůně není vůdce. S něčím podobným se teď vyrovnáváme i v naší zemi. Jen proto, že nějaká osoba byla zvolena, neznamená to, že všichni souhlasí s věcmi, které se chystá udělat. Musí učinit první rozhodnutí a to je, co udělat jako první? Co se rozhodnete udělat, abyste si všechny získali na svou stranu? Je to v podstatě politické drama."

Takže House of Cards v komiksovém stylu? Proč ne, to nezní špatně. Samozřejmě to nebude politický thriller v pravém slova smyslu, ale dá se očekávat, že politika sehraje v Black Pantherovi velkou roli.

Přesvědčit se o tom budeme moci 15. února 2018.

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat