HBO cílem hackerů, ukradli prý i informace o Hře o trůny

Co dalšího získali?

Hackeři jsou v poslední době aktivní. Nejdříve ukradli některé díly páté řady Orange is the New Black, následně vyhrožovali společnosti Disney, že když nezaplatí, zveřejní před premiérou film Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta a teď se prý hackerům podařilo získat 1,5 TB dat.

Kromě jiného má jít o některé epizody seriálu Ballers a Room 104 nebo písemné materiály týkající se Game of Thrones.

HBO neprozradilo, co konkrétně mají hackeři k dispozici, ale vydalo následující vyjádření:

"HBO v současné době zažilo kybernetický incident, jehož výsledkem je kompromitace chráněných informací. Okamžitě jsme začali vyšetřovat daný incident a spolupracujeme s bezpečnostními složkami a externími firmami, které se specializují na kybernetickou bezpečnost. Ochrana dat je hlavní prioritou HBO a bereme vážně naši zodpovědnost chránit data, která máme v držení."

V neděli někteří novináři obdrželi anonymní email, ve kterém bylo uvedeno:

"Ahoj celému lidstvu. Odehrává se největší útok v éře kyberporostoru. Jak se jmenuje? Zapomněl jsem to prozradit. Je to HBO a Hra o trůny......!!!!!! Máte štěstí, že jste prvními průkopníky a svědky stažení uniklých dat. Užijte si to & šiřte to dál. Kdo to bude poctivě šířit, tomu poskytneme interview. HBO se hroutí."

Pokud bylo skutečně ukradeno 1,5 TB dat, tak to má daleko k největšímu útoku, ale i tak je to pro HBO nepříjemné. Speciálně poté, co hodně přitvrdilo v bezpečnostních opatřeních. Novináři například nedostávají jednotlivé díly Game of Thrones s předstihem, což bylo v minulosti zvykem.

Ale jak je vidět, ani nová pravidla nejsou všemocná.

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat