Proč jsou marvelovští hrdinové většinou běloši a muži? Co postavy jiných národností a pohlaví?

Na to odpověděl scenárista.

Marvel kraluje žánru komiksových filmů, o tom není pochyb. A stejně tak není pochyb o tom, že většina hlavních postav z jeho komiksovek jsou muži bílé pleti. Zatím jsme se nedočkali filmu s ústřední ženskou hrdinkou nebo třeba černošskou postavou. To se sice v budoucnu změní (díky filmům Black Panther a Captain Marvel), ale zatím platí to, že jde hlavně o přehlídku můžu s bělostnou pletí.

Proč jsme nejsou marvelovské filmy více rozmanité? Na to odpověděl scenárista Nate Moore:

"Chceme odvyprávět, co nejlepší příběhy s velmi propracovanými postavami a scénáři. Naší největší obavou je to, že se tam budeme snažit dostat více postav, uspěcháme něco, co není připravené a nabídneme něco, co nedosáhne našich standardů. Není to tedy o tom, abychom to uspěchali kvůli větší rozmanitosti, ale o tom, abychom přišli na to, jak nejlépe to udělat."

Tvůrce se také vyjádřil k opačnému problému a to, že někteří lidé nejsou nadšení, když se mění rasa určitých postav (například Hemdaill není v komiksu tmavé pleti a stejně tak Valkýra):

"Někdy dojde na určitou kritiku, když obsadíte někoho, kdo je typově odlišný. Trochu jsme to zažili v případě Heimdalla, které hrál Idris Elba, který vizuálně neodpovídal vzhledu postavy v komiksech. Jsme si toho vědomi a v Marvelu o tom mluvíme, když diskutujeme o postavách."

Paradoxně se nakonec z Heimdalla stala hodně oblíbená postava a i ti, kteří původně proti tomu protestovali, museli uznat, že Idris byl ve své roli skvělý.

Jestliže byste se ptali mně, tak já už roky čekám na oznámení sólovky Black Widow (Scarlett Johansson). Její film by se dal natočit relativně levně a mohla by z toho být zajímavá podívaná. Ale zatím to nevypadá, že bychom se dočkali.

Která postava by si podle vás zasloužila vlastní film?

Zdroj: Complex
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat