Překvapení, chystá se pět seriálů inspirovaných Hrou o trůny. Všechny se ale na obrazovky dostat nemusí. A o čem určitě nebudou?

Tvůrce knižní předlohy se rozpovídal o chystaných sériích.

Je to jen pár týdnů, co jsme se dozvěděli skvělou zprávu a to, že vzniknou čtyři spin-offy k seriálu Game of Thrones. Zatím jsme o nich ale neměli zrovna přehršel informací. Teď se o nich rozpovídal autor knižní předlohy ke Hře o trůny George R.R. Martin a prozradil několik zajímavých věcí:

"To, o čem mluvíme jsou nové příběhy, které budou zasazeny do ´sekundárního vesmíru´ (vypůjčil jsem si termín od Tolkiena) Západozemí a světa za ním, světa stvořeného pro Píseň ledu a ohně... Žádný z těchto nových seriálů nebude spin-offem ke Game of Thrones v tradičním slova smyslu. Nemluvíme tu o něčem jako je Joey nebo AfterMASH nebo Frazier nebo Lou Grant, kde postavy z jednoho seriálu pokračují do dalšího. Takže vy všichni, kteří jste doufali v další dobrodružství Horkého koláče jste odsouzeni ke zklamání. Všechny z těchto diskutovaných konceptů jsou prequely a ne sequely, nicméně já preferuji výraz ´navazující seriál.´ To je to, jak jim říkám."

Tedy, všechny série budou zasazeny před události, které jsme měli možnost vidět na obrazovkách. A není to jediné překvapení, George prozradil další nečekanou informaci:

"HBO oznámilo jména prvních čtyř scenáristů a nepochybuji, že oznámí i páté, až bude uzavřena dohoda. Je skvělým přírůstkem, skvělý člověk a vynikající autor a kromě mě a možná Elia a Lindy (Elio Garcia a Linda Antonsson, experti na Píseň ledu a ohně a spolupracovníci George R.R. Martina, pozn. redakce) nevím o nikom, kdo by Západozemí miloval víc, než on."

Očividně tedy nevzniknou čtyři nové seriály, ale rovnou pět. Oznámeno bylo, že na čtyřech z nich budou pracovat tito tvůrci - Max Borenstein, Jane Goldman, Carly Wray a Brian Helgeland, ale jak je vidět, probíhají jednání s pátým scenáristou, který dohlédne na další sérii. Kromě toho George upřesnil, že nebude spolupracovat jen se dvěma z nich, jak bylo původně řečeno, ale se všemi. 

Ovšem, nedá se očekávat, že se seriálů dočkáme v blízké budoucnosti. Pokud tedy všechny z nich vůbec uvidíme:

"Myslím si, že není příliš pravděpodobné, že se dočkáme všech čtyř (nebo pěti) seriálů. Určitě ne hned. Co teď řešíme, je pořadí čtyř, teď pěti scénářů k prvním epizodám. Kolik z nich bude natočeno a kolik seriálů z toho může vzniknout, to se uvidí."

Tvůrce také osvětlil, čemu se určitě nebudou seriály věnovat:

"Nepracujeme na příběhu Dunka a Egga. Eventuálně bych to samozřejmě rád udělal a stejně tak spousta z vás. Ale zatím jsem napsal a vydal jen tři povídky a je tu dalších nejméně sedm nebo osm nebo deset dalších, které chci napsat. Všichni víme, jak jsem pomalý a jak rychle může seriál plynout. Nechci, aby se opakovalo to, co v případě Game of Thrones, kdy seriál předběhl knihy. Až nastane doba, kdy dokončím vyprávění všech mých příběhů Dunka & Egga, tak o nich natočíme seriál... ale tenhle den je hodně daleko."

Zklamaní budou i ti, kteří doufali, že se vlastního seriálu dočká Robertova rebelie:

"Neděláme ani Robertovu rebelii. Vím, že tisíce z vás o to stojí, vím, že je tu petice... ale v době, kdy dokončím Píseň ledu a ohně, dozvíte se všechny podstatné věci, které se staly během Robertovy rebelie. V seriálu nebudou žádná překvapení nebo odhalení, pouze ztvárnění konfliktů, jejichž výsledky už znáte. Není to příběh, který chci teď sdělit, bylo by to něco jako dvakrát odvyprávěný příběh."

George byl hodně sdílný a dozvěděli jsme se od něj hromadu věcí. Některé potěšily, některé ne, ale jak naznačil, nic ještě není vytesáno do kamene a spousta se toho může změnit.

U pěti nových seriálů není jasné, kdy by se mohly dostat na obrazovky, ale sedmá řada Game of Thrones odstartuje 16. července.

Zdroj: Live Journal
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat