Představitel Lukea Skywalkera si pro Hana Sola představoval jinou smrt. A podivný důvod, proč si Joseph Finnes nezahrál Obi-Wana

Zajímavosti z Hvězdných válek

V sedmé epizodě Star Wars nazvané Síla se probouzí (2015) byl zabit Han Solo (Harrison Ford). Zavraždil jeho jeho syn Kylo Ren (Adam Driver). A způsob odchodu sympatického pašeráka mnohé diváky nenadchnul (to je ještě mírně řečeno). A zdá se, že ani Mark Hamill, představitel Lukea Skywalkera, si pro Hana původně představoval jiný odchod ze scény:

"Teď si vybavuji, že jedna ze zápletek v předchozích filmech byla telepatická komunikace mezi mou sestrou a mnou. Takže mě napadlo, že by Carrie vycítila, že je Han v nebezpečí a pokusila by se mě kontaktovat. Ale nepovedlo by se jí to a frustrovaná by se tam tedy vydala sama. Pak bychom se ocitli v situaci, kde bychom byli všichni tři, což je jedna z mých nejoblíbenějších věcí ve filmu, když jsme byli uvnitř Hvězdy smrti. Mělo to prostě zábavnou dynamiku. Takže mě napadlo, že by to bylo více efektivní a pořád mám ten pocit a je to jen můj názor, Leia by to zvládla tak daleko, jak by jen mohla a ve chvíli, kdy by byla zajata nebo dokonce stála tváří tvář smrti - boom! Objevil bych se, odrazil bych toho chlapa a my dva bychom se vydali na místo, kde Han čelil vlastnímu synovi, ale přišli bychom pozdě. Důvod, proč je to důležité, je že bychom byli svědky jeho smrti, což je spojeno s tím, že by se to na nás odrazilo v dalším dílu. A jak to je, Chewie tam byl a kolik můžete vytěžit z jeho ´Nyaaarghhh!´a dvou lidí, kteří znali Hana jak dlouho? Dvacet minut?"

Rozhodně na tom něco je, s Markem souhlasím, tohle zní lépe, než to, co jsme viděli ve filmu. Nicméně, sám Mark Hamill prý potom řekl režisérovi J.J. Abramsovi, že nikdy nebyl tak šťastný, že se mýlil a že scéna, které jsme se v kinech dočkali, fungovala.

Může za to Lucasova dcera

Mladého Obi-Wan Kenobiho v prequelové trilogii skvěle ztvárnil Ewan McGregor. Ale byla tu také šance, že si ho zahraje Joseph Fiennes. Proč k tomu nakonec nedošlo? Důvod je docela netradiční. Na vině je dcera tvůrce Star Wars George Lucase. Prozradil to Finnes:


"Jeho dcera se otočila a říká ´Nemám toho chlapa ráda. Je divný. Nelíbí se mi.´A to je to, jak probíhal můj konkurz."

I to se může stát. Sympatie samozřejmě hrají během konkurzů důležitou roli. A očividně i (ne)sympatie ze strany dcer tvůrců.

Osmá epizoda Star Wars s podtitulem Poslední z Jediů má premiéru 14. prosince 2017.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat