Živí mrtví: Ve finále sedmé řady se odehrála smrt hlavní postavy. Čím se lišila od komiksu?

Jaké byly rozdíly? POZOR, SPOILERY!!!

V závěru sedmé série The Walking Dead (recenze) nedošlo k příliš úmrtím. Respektive ano, zemřela hromada postav, ale "bezejmenných". Jednou z mála těch výraznějších byla Sasha (Sonequa Martin-Green). Jak se její odchod lišil od komiksové předlohy?

Nejdříve je na místě upozornit, že Sasha v komiksu není, byla vytvořena pro seriály, ale je očividné, že se tvůrci seriálu inspirovali u jiné komiksové postavy a to Holly.

Právě ona měla v předloze vztah s Abrahamem (Michael Cudlitz) a poté, co byl zabit, zaútočila sama na Svatyni. To samozřejmě nevyšlo a byla zajata a téměř znásilněna (čemuž zabránil Negan).

Později byla přivedena Neganem (Jeffrey Dean Morgan) do Alexandrie s pytlem na hlavě a to z prostého důvodu, už z ní byla nemrtvá. To ale Rick (Andrew Lincoln) nevěděl. Negan chtěl zombie verzi Holly použít pro moment překvapení. Holly pokousala Denise (Merritt Wever) a následně ji Rick zabil.

U Sashy byl ale příběh notně upraven. Zatímco Holly nezemřela dobrovolně (nebylo přímo ukázáno, jak zemřela, spolutvůrce komiksu Robert Kirkman potvrdil, že ji zabil Negan), tak Sasha si smrt zvolila. Navíc, její nemrtvá verze zaútočila na Negana a ne na někoho z Alexandrie. A lišil se také její odchod ze scény, zabili ji Jesus (Tom Payne) a Maggie (Lauren Cohan), ne Rick.

Není překvapením, že osud Sashy byl zajímavější. Sasha v seriálu měla výraznou roli, zatímco Holly byla v komiksu spíše vedlejší postavou.

Jak se vám líbila zápletka se Sashou?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat