Živí mrtví: Osmá řada v ohrožení, premiéra se možná zpozdí

Důvodem je potencionální stávka scenáristů.

Blíží se doba, kdy budou scenáristé vyjednávat o nových smlouvách a to je hodně napjaté období. V minulosti jsme už byli svědky toho, že neskončila ruka v rukávu a vyvrcholilo to stávkou, což odneslo několik seriálů (například Hrdinové).

A pravdou je, že se možná schyluje k dalším protestu ze strany autorů. Důvodem jsou samozřejmě finance. Zatímco asociace Writers Guild Of America zastupující scenáristy chce smlouvu na 535 milionů dolarů, organizace bojující za práva filmových a televizích studií Alliance Of Motion Picture And Television Producers by to viděla spíše na 180 milionů dolarů. A to je docela velký rozdíl.

Pokud by nedošlo ke kompromisu, dá se očekávat, že propukne stávka a to zřejmě v létě. Některé seriály by to tak nezasáhlo, ale jiné ano a mezi ně patří i The Walking Dead. Začátek natáčení je totiž naplánován na dobu, kdy budou probíhat jednání.

Jestliže nedopadnou dobře, pak by Živí mrtví měli problém. Podle dostupných informací je hotov scénář k jedné epizodě, což není moc. Tím pádem by se natáčení muselo odsunout a pokud by se situace rychle nevyřešila, těžko předpokládat, že by osmá série odstartovala v říjnu stejně jako předchozí řady.

Uvidíme, jak to dopadne. Ale s ohledem na to, že představy obou stran se liší o stovky milionů dolarů, budou jednání hodně komplikovaná.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat