Živí mrtví: Nejhorší sledovanost od roku 2012. Závěr sedmé řady si pustilo překvapivě málo lidí

To stanici AMC radost asi neudělá.

V šesté řadě The Walking Dead došlo k určitému úbytku diváků a tento trend pokračuje i u sedmé řady. A nemůžu říct, že bych se divil, příběhově nebyla aktuální série úplně ideální. Je ale zvykem, že první a také poslední díl sleduje větší množství lidí, než standardní epizody.

Jak tomu bylo v případě finále sedmé řady nazvaného The First Day of the Rest of Your Life (recenze)? Stručně řečeno, tvůrci a stanice AMC asi nebudou mít radost.

Daný díl si pustilo 11,31 milionů lidí a rating ve skupině diváků ve věku 18 - 49 let byl 5,4.

To obecně řečeno nejsou špatná čísla, spousta jiných seriálů by za ně byla ráda, ale u Živých mrtvých jde o podprůměrný výsledek.

Například závěr šesté řady sledovalo 14,19 milionů lidí a rating byl 6,5, takže došlo k podstatnému odlivu lidí.

Závěr sedmé řady se tak "pyšní" nejhorším výsledkem od konce druhé série, ten si pustilo 8,99 milionů lidí (rating 4,7).

V případě osmé série by si tak tvůrci měli pořádně rozmyslet, jakým směrem se chtějí vydat a zda by neměli šlápnout na plyn, protože úbytek v řádu milionů je jasným znamením nespokojenosti.

Co říkáte na sedmou řadu? Líbila nebo ne?

Vysvětlivky: Rating udává kolik procent diváků z určité skupiny (v tomto případě osob ve věku 18 - 49 let) sledovalo daný pořad. Jde o podíl ze všech diváků v této skupině, nejen z těch, kteří měli zapnutou televizi.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat