Živí mrtví: Co z komiksu nemohli tvůrci použít v seriálu?

I když o to dost stáli.

Seriál The Walking Dead se často odklání od komiksu. Někdy jde o drobnosti, někdy o poměrně výrazné prvky. A samozřejmě k tomu došlo i ve finále sedmé řady (recenze).

Nejedná se o příliš důležitou záležitost, alespoň ne pro čtenáře/diváky, ale pro tvůrce to zřejmě mělo určitý význam. Je tu řeč o chvíli, kdy se Eugene (Josh McDermitt) pokoušel přesvědčit obyvatele Alexandrie, aby se vzdali. Za ním pak byl k vidění náklaďák se jménem firmy, které znělo Trust a Move. V komiksu zněl ale název jinak. To prozradil spolutvůrce komiksu a seriálu Robert Kirkman:

"V komiksu je to ´Bust a Move´. Chtěli jsme použít ´Bust a Move´, ale nemohli jsme, protože v době, kdy jsme to použili v komiksu a mohli jsme to použít v seriálu, se zřejmě objevila skutečná společnost Bust a Move. Opravdu nás to zaskočilo, protože jsme to chtěli udělat stejně jako v komiksu. Ale popravdě ´Trust a Move´ je možná lepší název téhle společnosti."

Nemyslím si, že jde o rozdíl, který by asi někomu vysloveně vadil. A docela by mě zajímalo, proč na tom tvůrci tak lpěli. Ale ono je to více méně jedno, dovolím si tvrdit, že si toho stejně většina lidí nevšimla. Nebo vy snad ano?

Zdroj: Indiewire
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat