Živí mrtví: Lidé jsou blbí, reaguje představitel Negana na stažení triček The Walking Dead z obchodů kvůli rasismu

A je tu další kontroverze.

S The Walking Dead je spojena slušná dávka kontroverze. Na to už jsme více méně zvyklí. A asi už nikoho nepřekvapí, když se čas od času objeví další stížnost. I když pravda, ta nejnovější je z trošku jiného soudku.

SOUVISEJÍCÍ: NEJŠÍLENĚJŠÍ STÍŽNOSTI NA ŽIVÉ MRTVÉ

Anglická síť obchodů U.K Primark nabídla svým zákazníkům trička inspirovaná právě seriálem Živí mrtví, na kterých byla říkanka, kterou jsme si mohli přečíst v komiksu a slyšet ji z obrazovky. Ano, řeč je o slovech "eeny meeny miny moe", které pronášel Negan (Jeffrey Dean Morgan) ve chvíli, kdy si vybíral svou oběť.

Jenže někdo si vzpomněl, že kdysi byla tahle říkanka mírně odlišná a obsahovala nevhodný výraz (pokud se nemýlím, mělo jít o termín "negr") a na světě byla stížnost, která zamířila k provozovateli obchodů.

Konkrétně se ozval Ian Lucraft, který považuje trička za nesmírně urážlivá. U.K. Primark na celou situaci reagoval zbaběle a oblečení z obchodů stáhl.

To Jeffrey Dean Morgan má na situaci jiný názor:

"No kruci, lidé jsou blbí. Tričko Walking Dead bylo staženo z obchodů po stížnosti na rasismu," napsal herec na Twitteru.

Nakonec se kritika vlastně netýká The Walking Dead, ale spíše historického kontextu, který má zmíněná říkanka. Ale ať tak nebo tak, už je to trochu přitažené za vlasy, co říkáte?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů: