Živí mrtví: Jak seriál ovlivňuje komiks?

Odpověď má Robert Kirkman.

Není asi příliš lidí, kteří nevědí, že hitový seriál The Walking Dead našel inspiraci u stejnojmenného komiksu, jehož spolutvůrcem je Robert Kirkman. A protože seriál a komiks existují současně, je jasné, že se navzájem ovlivňují. Jak? O tom se právě Kirkman rozpovídal:

"Máme tu Ezekiela, který se chová jako blázen. Negana, který v komiksu používá slovo f*ck každé dvě vteřiny a to je něco, co v seriálu dělat nemůžete. Máme teď v seriálu zatracenýho tygra. Předtím jsem k tomu přistupoval stylem, ´Seriál k těmto věcem nedospěje a pokud ano, tak je nikdy nebudou adaptovat, takže se prostě utrhnu ze řetězu.´ Musel jsem se přesvědčovat, že nezměním to, co jsem plánoval s ohledem na to, jestli to bude možné adaptovat do seriálu, až k tomu dějově dospěje. Byl jsem tak u vytržení, že jsem asi udělal nějaké změny v komiksu - ale mám dojem, že je díky tomu lepší."

Jednoduše řečeno Robert se domníval, že některé věci se do seriálu stejně nedostanou a tak si vyhodil z kopýtka a rozhodně se nekrotil. Nakonec se ale na obrazovkách objevilo i to, s čím nepočítal.

A původně se také Kirkman nechtěl při psaní komiksu nechat ovlivnit tím, jestli je to vhodné pro seriál nebo ne, ale jak přiznal, úplně to nevyšlo. Ovšem věří, že je to pro dobro věci.

Jestli ano nebo ne, na to už si musí každý udělat názor sám.

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat