Režisér Logana se tvrdě pustil do komiksových filmů. Nenechal na nich nit suchou

Odvážné tvrzení.

James Mangold stojí za veleúspěšným filmem Logan: Wolverine (i předchozím dílem), takže je v komiksových projektech kovaný. Ale překvapivě se zdá, že to vůbec není jeho šálek kávy:

"Pro peníze točené filmy obecně, nejsou v podstatě filmy. Jsou nabubřelým cvičením v podobě dvouhodinového traileru na jiný film, který vám prodají v průběhu dvou let. Je v nich tolik postav, že každá z nich dostane prostor tak šest a půl minuty a to přinejlepším a ne, nepřeháním. Vezměte si 120 minut, z toho je 45 akce a to co vám zbude rozdělíte mezi šest postav a máte příběhovou linku, která připomíná Elmera Fudda v animáčích od Warner Bros.. Tenhle přístup mi připadá prázdný."

Jen pro upřesnění, Elmer Fudd je lovcem z kreslených projektů Looney Tunes, který se marně snaží dostat Bugse Bunnyho.

James očividně není nadšený z klasických blockbusterů a je faktem, že Logan: Wolverine byl ve srovnání s většinou kolegů velmi komorní a "lidský". Nehrálo se na efekt, nezachraňoval se svět, vše bylo skromnější, ale o té lépe to fungovalo.

Na druhou stranu, předchozí film Wolverine byl klasický komiksový projekt, který ničím nevybočoval, takže si nejsem úplně jistý, jestli si Mangold může dovolit takhle rázně kritizovat komiksárny.

Který komiksový film je vaším favoritem?

Zdroj: KCRW


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat