Recenze: Živí mrtví S07E15 (Something They Need) - Zombie vodníci, porušený slib a překvapivá pomoc

Co přinesla poslední epizoda před očekávaným finále? POZOR, SPOILERY!!!

Protože do konce sedmé série The Walking Dead zbývá už jen jedna epizoda, dalo se předpokládat, že předposlední díl zamete cestičku pro měření sil s Neganem (Jeffrey Dean Morgan). A to se také stalo. 

Pravdou ale je, že pokud čekáte zběsilou a napínavou podívanou, tak asi nebudete úplně spokojení. Nový díl je o něco svižnější, než většina těch předchozích, ale rozhodně to není dramatická a epická záležitost, u které si nevydechnete. 

Několik dějových linií je poměrně pomalých a nenapínavých. Například ta, která se týká Sashy (Sonequa Martin-Green) se nikam nežene. Ale je působivá i bez zběsilého tempa. 

Nebohé Sashe její plán nepřekvapivě nevyšel a místo toho, aby odpravila Negana, skončila v zajetí. Vůdce Saviors ji nicméně nezabil, ale poměrně překvapivě se jí snaží "překonvertovat" na svou stranu. 

Negan je zvrácený, ale také docela bystrý chlapík, takže mě překvapuje, že by byl tak naivní, aby věřil tomu, že se Sasha přidá na jeho stranu. Přece jen, zabil jí před očima jejího milovaného a to vzájemnou důvěru zrovna neutuží. 

Sice k ní měl docela zajímavý proslov a zachránil ji před znásilněním, ale ani to zdaleka nevynahradí to, co provedl Abrahamovi (Michael Cudlitz). A Sasha samozřejmě dál přemýšlí o tom, jak se pomstít. 

Je otázkou, jestli Negan skutečně věří, že by se bývalá hasička mohla přidat na jeho stranu nebo má v plánu něco jiného, ale pokud platí to první, pak to opravdu není moc dobrý krok. 

Mimochodem, díky zápletce se Sashou se přesvědčíme o tom, že Eugene (Josh McDermitt) je opravdu slaboch. Je sice pravda, že se dá jeho pohled na věc svým způsobem pochopit, ale to nemění nic na faktu, že je na facku. 

V Hilltop je nuda

Na moment se podíváme i do Hilltop, ale pokud jde o mě, tak tahle linie je pro danou epizodu v podstatě zbytečná. Znovu jsme přesvědčování o tom, že je Gregory (Xander Berkeley) slizoun, což už ale víme. Jediný podstatný moment se odehraje ve chvíli, kdy Gregory oznámí, že se chystá na cestu. Nic jiného zajímavého se v Hilltop nestane.

Nejlákavější je linka věnovaná výpravě skupiny do Oceanside, kde hodlají získat zbraně pro boj s Neganem. Tara (Alanna Masterson) nakonec, i když nerada, prozradila, že tam mají dostatek zbraní a Rick (Andrew Lincoln) a další se pro ně vydají. 

Bohužel, tamější dámy nejeví zájem o spolupráci v boji proti Saviors a tak ústřední skupině nezbývá, než získat vytoužený arsenál s pomocí lehkého násilí. 

Byl jsem docela překvapený, že i poté, co se ukázalo, že obyvatelky Oceanside jsou velmi zdatnými bojovnicemi a spolupráce s hlavními hrdiny jim jde, se obě skupiny nespojily. Něco mi ale říká (nebo v to alespoň doufám), že dámy změní názor (některé už to udělaly, ale souhlasit musejí z nějakého důvodu všechny). 

Aby bylo jasno, o jaké společné akci je řeč, tak na Oceanside zaútočili "vodní" zombíci a bylo zřejmé, že když obě grupy přiloží ruku k dílu, jde jim likvidování protivníků jako po másle. 

Šlo o docela pěknou akční scénu, která byla sice krátká, ale lepší než nic. 

Překvapivě nedramatické

Musím poznamenat, že mě zaskočila, že předposlední díl aktuální řady nebyl víc naléhavý. Je nám sice naznačováno, že se schyluje ke střetu Rick vs Negan, ale velmi jemně. 

Nebýt závěrečného momentu, kdy se na scéně objevil jeden starý známý (což byl největší šok z celé epizody), tak by člověk neřekl, že jde o poslední díl před závěrem sedmé řady. Ne, že bych toužil po jednom zvratu za druhým, ale trošku šlápnou na plyn by nebylo od věci. 

Takhle Something They Need působilo jako běžný díl.

Verdikt:

Docela zábavná epizoda, která sice zametá cestičku pro finále, ale zbytečně jemně a skoro až nenápadně. Naštěstí se dočkáme sympatické akční scény a zvratu v závěru, což výrazně vylepší dojem z celého dílu.

Klady

+: Bitva se zombíky
+: Zvrat v závěru

Zápory

-: Překvapivě nedramatické
-: Zbytečná linka z Hilltop

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat