Kráska a zvíře: Pohádka s hvězdou Harryho Pottera bourá rekordy. Natřela to i komiksovce Batman vs Superman

Film válí.

Nová hraná verze klasické pohádky Beauty and the Beast s Emmou Watson (Harry Potter) si získala pozornost už před premiérou, protože jde o první film od Disneyho, ve kterém je k vidění gay. To samozřejmě rozrušilo Rusko nebo třeba Malajsii, ale naštěstí zbytek světa to vzal jak krok kupředu, ne jako pokus o mravností kažení mládeže (je přece jasné, že když omladina vidí na plátně homosexuály, hned všichni změní sexuální orientaci, že?).

Ovšem, jak je vidět, to, že byl film v těchto zemích zakázán (nebo na něj mohou jen diváci starší 17 let) očividně nemusí dělat tvůrcům vrásky na čele, protože Kráska a zvíře i tak přepsala historii.

Film si za první víkend odnáší z amerických kin 170 milionů dolarů, což je nejlepší březnový a obecně jarní výsledek vůbec (původně rekord držel Batman vs Superman s 166 miliony) a jde o sedmý nejlepší premiérový víkend v historii.

Kromě toho se jedná o nejlepší premiéru hraného filmu od Disneyho a nejlepší start pro film s přístupností PG (nemusí být vhodné pro malé děti).

Celosvětově si pak film odnáší z prvního víkendu cca 350 milionů dolarů, což z Krásky a zvířete dělá druhou nejlepší březnovou premiéru vůbec.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat