Hvězdné války: Nechceme natáčet jen filmy o starých známých postavách, prohlásil scenárista Rogue One

No konečně.

Upřímně řečeno jsem pro mě velkým zklamáním, že filmy Hvězdné války se zatím vyhýbají oblíbeným zápletkám z knih, komiksů a her. I spin-offy výrazně navazují na to, co známe z ústřední filmové série. Rogue One: Star Wars Story (2016) se zaměřil na boj o plán Hvězdy smrti a druhý spin-off se bude točit kolem mladého Hana Sola.

Jak to tak vypadá, na biják například ze Staré republiky si počkáme. Ale podle spoluscenáristy zmíněného Rogue One Garyho Whitta se dříve nebo později filmy vydají vlastní cestou:

"Další spin-off je ´Han Solo´, což je další známá postava, ale myslím si, že čím dál častěji budete svědky toho... Jedna věc, kterou opravdu v Lucasfilm chceme udělat, je vytvořit vesmír, který nespoléhá na původní postavy. Máme Rey a Finna a Kylo Rena, oni už představili novou generaci postav. Ať už v následujících 10 nebo 20 letech natočí jakékoliv filmy Star Wars, nemyslím si, že budou sázet na stejné původní příběhové elementy, jako v minulosti."

Asi se mnou budete souhlasit, když prohlásím, že už je opravdu na čase začít trochu experimentovat a nesázet na jistotu v podobě navazování na už "profláklé" příběhové linky.

Které zápletky a postavy z universa Star Wars byste rádi viděli na stříbrném plátně?

Zdroj: ComingSoon
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat