Hvězdné války: Co říká na digitálního Yodu z prequelové trilogie představitel Yody z původních dílů?

Jaký je jeho názor?

V původní trilogii Star Wars ztvárnil velmistra Řádu Jedi Yodu Frank Oz. Jinak řečeno, poskytl mu hlas a ovládal loutku. Ovšem, v prequelových filmech byl Yoda vytvořen digitálně a nebylo málo těch, kterým se to nelíbilo. A to vůbec. Co si o tom ale myslí sám Frank Oz? Vadilo mu to?

"Jako filmař potřeboval George vyprávět určitý příběh. A tento příběh, který potřeboval odvyprávět, byl velký souboj s Yodou. A to nemohli udělat s loutkou. Bylo to nemožné. Pro něj to tedy byla volba v podobě vykašlat se na příběh nebo u něj zůstat - což potřeboval - a změnit Yodu. Takže udělal to, co by udělal každý vypravěč příběhu."

První až třetí epizoda byly prošpikované trikovými efekty a pravdou je, že loutka Yody by asi mezi všemi těmi digitálními bytostmi působila jako pěst na oko. Není tak divu, že George Lucas vsadil na trikové mágy z Industrial Light & Magic a nechal je vytvořit digitálního Yodu.

A další věcí je, že zmíněný souboj by asi opravdu nešel realizovat s loutkou, takže mně nevadilo, že loutku nahradila postava z nul a jedniček.

Mimochodem, spekuluje se o tom, že si Frank Oz zahraje Yodu v osmé epizodě. Potvrzeno to ale nebylo.

Vadilo vám, že byl Yoda digitální?

Zdroj: Screen Rant
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat