Vikings: Jak moc se seriál inspiruje u skutečné vikinské historie?

Je skvělý seriál autentický?

Seriál Vikings je skvělý, o tom není sporu a působí reálně, ale určitě jste si v určitých momentech kladli otázku, jak hodně se inspiruje u skutečné historie.

Na to zná odpověď tvůrce Vikings Michael Hirst:

"Vše je založeno na skutečné historii. Začalo to tak, že jsem studoval různé ságy a historii a mám historické poradce, kteří mi pomáhají. A přestože nepíši dokument, vše je založeno na historickém faktu a řeknu pouze to, že Vikingové jsou druhým největším pořadem napříč Skandinávií a oni si myslí, že je velmi autentický a reálný. Vedl jsem rozhovor s ředitelem Skandinávských studií na Harvardu a on mi řekl, ´To je vůbec poprvé, co je má kultura brána vážně a inteligentně.´ Šel jsem na vikinskou loď v Oslu a kurátor mi řekl, ´Chtěl bych vám jen poděkovat. Díky vašemu pořadu chodí do muzea dvakrát víc lidí. Vy jste oživil zájem o naši historii." 

Tedy, to co vidíme na obrazovkách není vycucané z prstu, ale podobně to opravdu mezi severskými válečníky chodilo. Tohle zjištění má za následek, že seriál působí ještě zajímavěji. A to jsem nevěřil, že je to vůbec možné.

Překvapuje je vás, že je seriál autentický?

Zdroj: Reddit
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat